Kerge heeringavorm

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3-4 keedetud kartulit või 400 g Härmavili "Praekartulid sibulaga"

100 g kodujuustu

1 porru

240-250 g õrnsoolatud heeringafileed

2 punast sibulat

125-150 g fetajuustu

3-4 muna

100 g 10% rõõska koort

hakitud värsket tilli

hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

punet

Valmistamine

Määri väiksem või keskmise suurusega ahjuvorm kergelt võiga.

Aseta esimese kihina vormi põhja pooled keedetud kartuli viilud, siis kodujuust ja porrurõngad, siis uuesti kartuliviilud ja nende peale heeringafileed, punase sibula rõngad ja fetakuubikud.

Klopi lahti munad koos rõõsa koorega, lisa petersell ja till ning maitsesta pune ja pipraga. Kalla segu vormi.

Küpseta 180kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni roog on läbinisti kuum ning munasegu hüübinud.

Nipid ja soovitused:

  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba rõõska koort.
  • Meie toimetaja Ilse kasutas 15x22 cm suurust ahjuvormi. Sinna mahtus see retsept ideaalselt. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

eh
postitatud 10.11.2010 11:46

superhea asi

Ilse
postitatud 19.06.2019 14:54

Tõesti väga maitsev vorm sai. Mina tegin Härmavilja Sibulaga praekartulitega ja superluks! Porru jätsin siis ära.