Jamie kähkukas: lihtsustatud pekingi part

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl viievürstisegu

1 tl paprikapulbrit

1 sl meresoola

1 ettevalmistatud part

3 poolitatud mandariini või klementiini

oksake värsket rosmariini

1 kaneelikoor

3 tähtaniisi

kimp talisibulat

tükike viilutatud värsket ingverijuurt

2 sl suhkrut (soovi korral veidi rohkem)

4 hakitud ploomi

2 sl hoisin kastet (hiina vürtsikastet)

2 porgandit

varssellerit (ainult heledat alumist osa)

0.5 pikka kurki (lõika pikuti pooleks ja eemalda seemned)

hiina pannkooke (külmutet või ise tehtud)

Valmistamine

Kuumuta ahi 180°C.

Sega viievürtsisegu, paprika ja sool ning hõõru part seest ja väljast saadud seguga.

Pane klementiinid, rosmariin, kaneel, 2 tähtaniisi, 3 talisibulat ja ingver pardi kõhtu.

Aseta part ahjurestile kõhuli ning küpseta 180kraadises ahjus 40 minutit.

Pööra seejärel part restil ringi, kalla liigne rasv ahjupannilt minema ning küpseta parti veel 1 tund ja 20 minutit, kuni part on krõbe, pruunistunud ja läbi küpsenud. (Soovi korral küpseta lõpus 200kraadises ahjus, siis saad krõbedama pardi).

Pardi küpsetamise ajal kuumuta väikeses potis suhkur, ploomid, sorts vett ja ülejäänud tähtaniisid. Kuumuta nõrgal tulel 10-15 minutit, kuni ploomid on veidi lagunenud ja suhkur karamelliseerunud. Lisa hoisin kaste, vajadusel lisa veel suhkrut. Jahuta.

Lõika ülejäänud talisibulad, porgandid, seller ja kurk peenikesteks tikkudeks.

Lõika part suurteks tükkideks ning seejärel rebi kahvli abil kiududeks. Serveeri aedviljatikkude, ploomikastme ja aurutatud hiina pannkookidega.

Jamie Oliveri retsept on briti ajakirjast (delicious. March 2005, Jamie’s Quickies: Easy roast duck with plum sauce and Chines). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR