Marrakeshi viineriroog bulguri-nisuga

Lihtne viineri-bulguri roog marokopäraste vürtsidega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl bulgur-nisu

5 dl kana- puljongit

6 tk pikka väherasvast viinerit

1 tk sibulat

4 tk tomatit

2 sl õli

2 tl jahvatatud vürtsköömneid

0.5 dl hakitud peterselli

2 dl keedetud/konservitud kikerherneid

Terav kaste:

2 dl maitsestamata jogurtit

1 tk purustatud küüs küüslauku

0.5-1 tl sambal-oelek kastet

Valmistamine

Sega bulgurnisu puljongiga (jälgi pakendil toodud juhiseid). Lõika viinerid tükkideks. Koori ja haki sibul. Tükelda tomatid.
Prae viinerid, sibul ja tomatid õlis. Maitsesta vürtsköömnete ja peterselliga.
Loputa kikerherned külma veega, nõruta. Lisa koos bulguriga pannile, sega läbi.
Sega kastmeained omavahel, serveeri koos viineriroaga.

Retsept on rootsikeelsest retseptivihikust Arlaköket (1/2005, Korv Marrakech)
LISA KOMMENTAAR