Ahjupart viigimarjade ja pähklitega

See ahjupart sobib hästi jõululauale.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
3 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Viigimarja-pähklitäidis:

3 viilu röstsaia (eemalda koorikud)

300 g toorvorsti või maitsestatud hakkliha

5 sl hakitud siledalehist peterselli

1 tk apelsini riivitud koor

50 g kergelt röstitud ja hakitud sarapuupähkleid

250 g hakitud kuivatatud viigimarju

1 lahtiklopitud muna

soola ja musta pipart

Ahjupart:

3 oksa värsket rosmariini

2 kg berberi e. muskuspart

125 g punaseid sõstraid

12 pesa- ehk šalottsibulat

Valmistamine

Valmista kõigepealt praetäidis. Haki saiaviilud väikesteks kuubikuteks, sega ülejäänud täidiseainetega. Viimasena lisa muna, mis täidise kokku seob. Maitsesta.

Pane ettevalmistatud muskuspart kraanikaussi asetatud ahjurestile. Eemalda rupskid ja lõika välja rasunääre, mis asub pardi kõhuõõnsuses. Torka pardi nahk üleni kahvliga auguliseks ja kalla pardile kannutäis keeva vett.

Tõsta sibulad suurde ahjuvormi, aseta peale rest ning restile part.

Aseta veidi praetäidisest pardi kaela sisse, kata avaus fooliumiga. Ülejäänud praetäidis vormi pallikesteks ning pane kõrvale.

Rösti parti 150-kraadises ahjus 1 tund ja 45 minutit. Kalla ahjupannile kogunenud rasv eraldi nõusse (see sobib ahjukartulite valmistamiseks).

Tõsta kuumust 200˚C ning rösti parti veel 45 minutit. Viimase 25 minuti ajaks tõsta pannile ka praetäidisepallikesed. 5 minutit enne küpsetamise lõppu tõsta pardile punased sõstrad ja rosmariin.

Enne ahjust väljavõtmist kontrolli, kas part on küpsenud. Kui ei, siis küpseta veel 5 minuti kaupa, kuni lihamahlad on selged.

Serveerimiseks eemalda pardilt jalad ja lõika rinnafileed viiludeks. Aseta igale sööjale paar viilu pardiliha ning paar röstitud sibulat.

Retsept on briti ajakirjast Ideal Home (December 2003, Roast duck with fig & hazelnut stuffing)

LISA KOMMENTAAR