Pane alõtšad potti, lisa veidi vett ja auruta tasasel tulel kaane all, kuni viljad on püreestatavad. Suru kuum püree läbi sõela.
(Veelgi õigem oleks tõsta alõtšad 2-3 minutiks keeva vette ja jahutada kohe külma jooksva vee all maha, koorida terava noaga, asetada siis potti, kuumutada ja püreestada).
Vala tomatid samuti üle keeva veega, siis jahuta jooksva külma vee all ja koori, tükelda ja lisa alõtšapüreele.
Lisa püreele sibularattad, peeneks riivitud porgand, pressitud küüslauk ja ribadeks lõigatud paprika.
Keeda püreed aeglasel tulel pidevalt segades 20-25 minutit. Mõni minut enne tulelt võtmist lisa sool, suhkur ja peenestatud maitseained.
Tõsta kuum püree steriliseeritud hoidisepurkidesse ja sulge õhukindlalt. Säilita jahedas.
Alõtšaketšup tomati ja paprikaga