Alõtšaketšup tomati ja paprikaga

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 kg alõtšasid

700 g tomatit

200-300 g paprikat

300 g porgandit

200-250 g sibulat

100-150 g küüslauku

8-10 tera musta pipart

ja vürtspipart

5-6 tera nelki

0.25 tl kaneeli

1 tk kuhjaga sl jahvatatud koriandriseemneid

maitse järgi soola

maitse järgi suhkrut

Valmistamine

Pane alõtšad potti, lisa veidi vett ja auruta tasasel tulel kaane all, kuni viljad on püreestatavad. Suru kuum püree läbi sõela.

(Veelgi õigem oleks tõsta alõtšad 2-3 minutiks keeva vette ja jahutada kohe külma jooksva vee all maha, koorida terava noaga, asetada siis potti, kuumutada ja püreestada).

Vala tomatid samuti üle keeva veega, siis jahuta jooksva külma vee all ja koori, tükelda ja lisa alõtšapüreele.

Lisa püreele sibularattad, peeneks riivitud porgand, pressitud küüslauk ja ribadeks lõigatud paprika.

Keeda püreed aeglasel tulel pidevalt segades 20-25 minutit. Mõni minut enne tulelt võtmist lisa sool, suhkur ja peenestatud maitseained.

Tõsta kuum püree steriliseeritud hoidisepurkidesse ja sulge õhukindlalt. Säilita jahedas.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR