400 g veisehakkliha
1 punane sibul
1-2 sl kanget sinepit
1 dl hakitud peterselli
1 muna
soola ja musta pipart
2 dl 10% rõõska koort
1 sl võid praadimiseks
Koori ja haki sibul. Sega hakkliha, sibul, sinep, petersell, muna, sool, pipar ja 1 dl rõõska koort ühtlaseks hakkmassiks. Vormi segust 8 lamedat hakk-kotletti.
Prae pannil võis 4-5 minutit mõlemalt poolt, kuni kotletid on pruunistunud ja seest küpsed. Tõsta hakk-kotletid pannilt ning hoia soojas.
Kalla ülejäänud rõõsk koor pannile, kuumuta paar minutit.
Serveeri sinepikotlette koorese pannileeme ja kartulipudruga.
Retsept on mugandatud rootsi ajakirjast Arlaköket (4/2002, Senapsbiffar).
Mõnusad kotletid tulid. Mul oli Meira sinep parajasti kodus, panin 500 g liha kohta 2 sl ja väga fain sai. Polegi varem sinepiga kotlette teinud, väga maitsev üllatus oli, teen kindlasti veel.
Meile ka meeldisid. Kasutasin Mustjala õllesinepit, veidi lahja jäi, kuigi panin 3 spl. Aga muidu kiidame ka heaks:)
Tõesti mõnusad kotletid!
Mõnusalt mahlased!
Kõige maitsvamad kotletid, mis teinud olen. Kaste jaoks panin rõõsa koore asemel 200ml vahukoort. Suurimad tänud selle retsepti eest. See nüüdsest üks meie pere lemmiktoite.
Riivitud kartuli röstid ja sinepikotletid:
Sinepikotletid
Vürtsikad lihtsad veiselihakotletid. Mina kasutasin tavalist Põltsamaa sinepit, aga võite erinevate sinepitega katsetada.