Sinepikotletid

Vürtsikad lihtsad veiselihakotletid. Mina kasutasin tavalist Põltsamaa sinepit, aga võite erinevate sinepitega katsetada.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g veisehakkliha

1 punane sibul

1-2 sl kanget sinepit

1 dl hakitud peterselli

1 muna

soola ja musta pipart

2 dl 10% rõõska koort

1 sl võid praadimiseks

Valmistamine

Koori ja haki sibul. Sega hakkliha, sibul, sinep, petersell, muna, sool, pipar ja 1 dl rõõska koort ühtlaseks hakkmassiks. Vormi segust 8 lamedat hakk-kotletti.

Prae pannil võis 4-5 minutit mõlemalt poolt, kuni kotletid on pruunistunud ja seest küpsed. Tõsta hakk-kotletid pannilt ning hoia soojas.

Kalla ülejäänud rõõsk koor pannile, kuumuta paar minutit.

Serveeri sinepikotlette koorese pannileeme ja kartulipudruga.

Retsept on mugandatud rootsi ajakirjast Arlaköket (4/2002, Senapsbiffar).

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 07.06.2009 22:29

Mõnusad kotletid tulid. Mul oli Meira sinep parajasti kodus, panin 500 g liha kohta 2 sl ja väga fain sai. Polegi varem sinepiga kotlette teinud, väga maitsev üllatus oli, teen kindlasti veel.

Kirsike
postitatud 31.10.2012 20:07

Meile ka meeldisid. Kasutasin Mustjala õllesinepit, veidi lahja jäi, kuigi panin 3 spl. Aga muidu kiidame ka heaks:)

Marika
postitatud 11.03.2013 11:51

Tõesti mõnusad kotletid!

Ilse
postitatud 30.07.2017 09:43

Mõnusalt mahlased!

Siret
postitatud 30.01.2019 15:51

Kõige maitsvamad kotletid, mis teinud olen. Kaste jaoks panin rõõsa koore asemel 200ml vahukoort. Suurimad tänud selle retsepti eest. See nüüdsest üks meie pere lemmiktoite.

Marii T.
postitatud 28.01.2024 09:51

Riivitud kartuli röstid ja sinepikotletid: