Cızbız Köfte

Serveeri neid Türgi hakklihapalle koos grillitud aedviljadega.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

700 g lambahakkliha

4 viilu saia

1 suur hakitud sibul

3 muna

2 tl soola

1 tl jahvatatud musta pipart

veidi oliiviõli

Valmistamine

Sega kõik ained omavahel ning sõtku 5-10 minutit, kuni saad sitke hakkmassi. Vormi hakklihamassist kreeka pähkli suurused lihapallid ja vajuta lamedaks.

Lao köfted grillahju restile, piserda oliiviõliga. Küpseta 200-kraadises ahjus või kuumade süte kohal u 6 minutit, kuni lihapallid on küpsed.

Nipid ja soovitused:

  • Lambahakkliha asemel võib kasutada ka veisehakkliha.
  • Küüslaugusõbrad võivad lisada paar hakitud küüslauku, samuti võib lisamaitset anda jahvatatud vürtsköömnetega. 

Loe veel:

Retsepti jagas Tallinnas Sultan Meze restorani pidav Zasser Kaban ajalehes Õhtuleht (3.9.2004)

LISA KOMMENTAAR