Moldova köögiviljaraguu

Moldova köögist pärit köögiviljahautis.

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

160 g kabatšokki

1-2 porgandit

1 juurpetersell

1 sibul

150 g pommut e. baklažaani

100 g õli

3-4 dl vett või puljongit

150 g tomatit

2 paprikat

80 g aedube

80 g värskeid herneid

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

1-2 tl suhkrut

1 küüslauguküüs

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta kabatšokid, porgandid, petersell, sibul ja baklažaanid ning lõika suurteks kuubikuteks. Pruunista ümberringi õlis. Lisa kergelt pruunistunud aedviljadele vesi või puljong ja hauta kaanega potis pehmeks.

Hautamise ajal lisa neljaks lõigatud tomatid ning kuuma veega ülevalatud paprikakaunad ning hauta üheskoos pehmeks.

Keeda herned ja aedoad eraldi väheses vedelikus pehmeks ning lisa teistele toiduainetele hautamise lõpus. Maitsesta purustatud küüslaugu, soola ja pipraga.

Loe veel:

Retsept on Salme Masso raamatust "Rahvaste toite" 1978

LISA KOMMENTAAR