2 kooritud ja õhukeselt viilutatud porgandit
2 peeti
4 kartulit
1 peenelt hakitud sibul
2 peenelt hakitud hapukurki
1,25 dl hakitud soolatud heeringafileed
2,5 dl hapukoort
2,5 dl majoneesi
2 sl sinepit
2 sl lahjendatud äädikat
2 sl suhkrut
hakitud peterselli
keedetud muna
Keeda porgandeid keevas vees 3-5 minutit. Nõruta ja pane kõrvale.
Keeda peete 8-12 minutit. Nõruta, lõika väikesteks kuubikuteks ja pane kõrvale.
Keeda kartulid koorega peaaegu pehmeks (20-30 minutit). Nõruta, koori ja lõika väikesteks kuubikuteks.
Sega suures kausis kartuli-, porgandi- ja peedikuubikud. Lisa hakitud sibul, hapukurk ja heeringas. Sega hoolega.
Sega väikeses kausis hapukoor, majonees, sinep, suhkur, äädikas hoolega. Lisa salatiainetele ja sega hoolega.
Garneeri hakitud peterselli ja keedumunaviiludega.
Lase vähemalt paar tundi või kuni järgmise päevani külmikus maitsestuda.
PS Golden Kringel (Bakery & Deli), 838 Broadview Ave, Toronto, ON M4K 2R1, Kanada
(omanikud on eestlased, nende rosolje on väga kuulus). Pildi tegi Ilse Metsamaa.
Kuldse Kringli rosolje
Kuldne Kringel on (oli?) Torontos üks delipood-pagariäri, mille omanikud olid eestlased. Siin nende rosoljeretsept.