Peedisupp hakklihaga

Kiire ja lihtne peedisupp, mis ei jää sugugi alla klassikalisele boršile. Värske kapsa asemel võid kasutada ka hautatud hapukapsast, mis tuleks lisada samal ajal riivitud peediga. Viimasel juhul võid äädikakogust vähendada või üldse välja jätta.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g hakkliha (nt Rakvere kodune hakkliha või Rakvere veisehakkliha)

1 sl õli

1 sibul

2 porgandit

0.25 väikest kapsast

1 l kuuma vett

6 kartulit

200 g keedetud peeti

1 sl soola

0.25 tl musta pipart

0.5 sl suhkrut

2-3 sl õunaäädikat või sidrunimahla

hakitud peterselli

Valmistamine

Prae hakkliha õlis 2-3 minutit. Lisa potti hakitud sibul, jämedalt riivitud porgand ja ribadeks lõigatud kapsas. Maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta veel 2-3 minutit. Kalla potti kuum vesi, lisa kartulikuubikud ning keeda 5 minutit. Koori ja riivi peedid ning lisa potti. Hauta, kuni kõik ained on pehmed.

Maitsesta suppi soola, suhkru ja õunaäädika või sidrunimahlaga. Puista peale maitserohelist ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral asenda värske kapsas hapukapsaga, mis lisa supile koos peediga. Siis vähenda aga äädika kogust.

Nami-Nami soovitab siin kasutada neid tooteid:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 06.04.2010 22:28

Suppi sai ikka paras ports,õnneks oli täitsa hea.

Pille
posted on 27.05.2016 11:45

Zoozi saadetud foto:

Itakene
postitatud 23.01.2011 16:28

Tõesti väga palju suppi sai! :) Hea ja lihtne teha.

Hexy
postitatud 27.02.2014 19:55

Tegin seda suppi väikeste mugandustega. Maitses väga hästi.

Kaare
postitatud 27.05.2016 09:44

Mul olid väikesed kartulid ja peedid, nii et sai paras kogus suppi. Olen harjunud peedisuppi tavalise äädikaga maitsestama, õunaäädikal veidi teistmoodi maitse, aga muidu igati hea supp.

Merle Karring
postitatud 11.01.2017 21:13

Minu lemmik!

Katrin Targama
postitatud 18.04.2017 15:00

See nii hea, teeks või igapäev :)

Maarja Viira
postitatud 18.04.2017 18:17

Kui lisada veel muna siis minu suur lemmik :)

Katrin Mägi
postitatud 18.10.2017 22:07

Meie laste lemmiksupp väikeste modifikatsioomidega. Lisan ka kaalikat. Ning porgand-peet-kaalikas tuleb lasta köögikombaini jämeda riivi käest läbi. Siis ei noki keegi ühtegi liblet välja :)

Anu Riisalu
postitatud 01.11.2017 20:56

Kui pea on tühi, et mida süüa, sobib alati see supp!!!

Helve Rohtla
postitatud 26.11.2019 08:49

Olen teinud, väga hea supp.

Katrin Mägi
postitatud 27.11.2019 10:12

Meie pere lemmiksupp, kapsa asemel kasutan jämedalt riivitud kaalikat.

katsie
postitatud 31.03.2020 13:03

Hea supp aga lisaks ühe loorberilehe ka :)

Pille
posted on 31.03.2020 13:13

Loorberileht on alati hea mõte! :)

riina
postitatud 02.03.2021 16:28

mina teen peedisuppi nii riivin kõik koostis osad ja panen keema ja saab väga hea tänagi menüüs

riina
posted on 02.03.2021 16:29

aga ilma kapsata

Sonera
postitatud 14.09.2021 23:40

Ülimaitsev!