Sansibari kalahautis

Kala mõnusas kreemises leemes, maitseb hästi keedetud riisiga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kalafileed -

lõhefileed või forellifileed või merikuradi saba või paltust e. hiidlesta

4 sl oliiviõli

200 g varssellerit

200 g hakitud porrut

2 hakitud sibulat

1 hakitud küüslauguküüs

1 tl tšillipulbrit

1 kg kooritud ja seemnetest puhastatud tükeldatud tomatit

1 hakitud roheline tšilli

4 dl kookospiima

5 dl kalapuljongit

korralik punt värsket koriandrit

2 laimi mahl

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

keedetud või aurutatud riisi

Valmistamine

Eemalda kalafileedelt väikesed luud vajadusel, lõika fileed 3-4 cm kuubikuteks. Haki porru, varsseller, küüslauk ja sibul. Haki koriander, aga osa lehti jäta kaunistamiseks terveks. 

Kuumuta suures potis õli. Lisa varsseller, porru ja sibul ning prae 3-4 minutit. 

Lisa küüslauk ja tšillipulber. Lisa tomatid, hakitud tšilli, kookospiim, puljong ja suurem osa koriandrist. Keeda tasasel tulel 10 minutit.

Sega juurde kalatükid ning kuumuta suppi tasasel tulel mõned minutid, kuni kala on küps.  Vahetult enne serveerimist lisa laimimahl, maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri kohe, kaunistuseks värske koriander. Kõrvale sobib keedetud riis.

Loe veel:

UKTV Good Food Channeli retsept (Zanzibar Fish Stew), aga mugandatud. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille Petersoo.

LISA KOMMENTAAR

Vernanda
postitatud 03.12.2010 08:51

Meile meeldis, teeme veel. Mida selle kookospiima juures peab alati meeles pidama on loksutamine (kinnises purgis;), sest muidu seda ühtlaseks saada on paras...piin. ka tundub mulle, et chef's choice oleks selline üsna hea kaubamärk, mida kasutada, kuidagi kreemjam on see nende piim.

Pille
postitatud 29.05.2017 09:09

Vernanda saadetud foto ka:

Meringue
postitatud 22.08.2012 17:37

Tore hautis. Midagi ette heita pole, kõht sai täis, kuid samas ootasin vist midagi erilisemat.

Pille
postitatud 29.05.2017 09:11

Meile ka väga meeldis! Kalaks oli forell ja paltus, tšilli panime garneeringuks, et lastel julgem süüa oleks. Sõime pigem supina sel korral.

TriinH
postitatud 01.06.2017 08:31

Väga maitsev, sõime seda kui suppi. Tulemuseks huvitav vaheldus selgele kalasupile.