1 kg kalafileed -
lõhefileed või forellifileed või merikuradi saba või paltust e. hiidlesta
4 sl oliiviõli
200 g varssellerit
200 g hakitud porrut
2 hakitud sibulat
1 hakitud küüslauguküüs
1 tl tšillipulbrit
1 kg kooritud ja seemnetest puhastatud tükeldatud tomatit
1 hakitud roheline tšilli
4 dl kookospiima
5 dl kalapuljongit
korralik punt värsket koriandrit
2 laimi mahl
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:keedetud või aurutatud riisi
Eemalda kalafileedelt väikesed luud vajadusel, lõika fileed 3-4 cm kuubikuteks. Haki porru, varsseller, küüslauk ja sibul. Haki koriander, aga osa lehti jäta kaunistamiseks terveks.
Kuumuta suures potis õli. Lisa varsseller, porru ja sibul ning prae 3-4 minutit.
Lisa küüslauk ja tšillipulber. Lisa tomatid, hakitud tšilli, kookospiim, puljong ja suurem osa koriandrist. Keeda tasasel tulel 10 minutit.
Sega juurde kalatükid ning kuumuta suppi tasasel tulel mõned minutid, kuni kala on küps. Vahetult enne serveerimist lisa laimimahl, maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri kohe, kaunistuseks värske koriander. Kõrvale sobib keedetud riis.
UKTV Good Food Channeli retsept (Zanzibar Fish Stew), aga mugandatud. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille Petersoo.
Meile meeldis, teeme veel. Mida selle kookospiima juures peab alati meeles pidama on loksutamine (kinnises purgis;), sest muidu seda ühtlaseks saada on paras...piin. ka tundub mulle, et chef's choice oleks selline üsna hea kaubamärk, mida kasutada, kuidagi kreemjam on see nende piim.
Tore hautis. Midagi ette heita pole, kõht sai täis, kuid samas ootasin vist midagi erilisemat.
Meile ka väga meeldis! Kalaks oli forell ja paltus, tšilli panime garneeringuks, et lastel julgem süüa oleks. Sõime pigem supina sel korral.
Väga maitsev, sõime seda kui suppi. Tulemuseks huvitav vaheldus selgele kalasupile.
Sansibari kalahautis
Kala mõnusas kreemises leemes, maitseb hästi keedetud riisiga.