1 sl õli
1 poolitatud ja viilutatud sibul
1 hakitud küüslauguküüs
1 punane paprika (eemalda seemned ja tükelda)
0.5 tl tšillipulbrit
500 g seahakkliha või kalkunihakkliha
2 sl tumedat sojakastet
2 tl maisitärklist ja 1 sl vett
1.75 dl kanapuljongit
värsket Tai basiilikut (u 50 g)
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:250 g jasmiini- või pikateralist riisi
Pane riis keema.
Samal ajal kuumuta pannil õli. Lisa sibul ning prae 3-4 minutit, kuni sibul on kergelt kuldne.
Lisa küüslauk ja punane paprika ning prae veel 4 minutit.
Lisa hakkliha ja tcillipulber ning prae 2-3 minutit, kuni hakkliha on pruunistunud.
Lisa sojakaste ja puljong, kuumuta keemiseni ning lase tasasel tulel 5 minutit podiseda.
Sega maisitärklis veega ühtlaseks pastaks. Lisa kastmele ning kuumuta, kuni kaste pakseneb veidi. Maitsesta soola ja pipraga, lisa terved basiilikulehed.
Nõruta keedetud riis, jaota taldrikutele ning tõsta peale kastet.
Retsept on briti ajakirjast Good Food (June 2002, Ainsley's stir-fried Thai mince)
Taipärane hakklihakaste
Retsept on pärit populaarse briti koka Ainsley Harriott'i raamatust 'Low Fat Meals in Minutes'