Taipärane hakklihakaste

Retsept on pärit populaarse briti koka Ainsley Harriott'i raamatust 'Low Fat Meals in Minutes'

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Hakklihakaste:

1 sl õli

1 poolitatud ja viilutatud sibul

1 hakitud küüslauguküüs

1 punane paprika (eemalda seemned ja tükelda)

0.5 tl tšillipulbrit

500 g seahakkliha või kalkunihakkliha

2 sl tumedat sojakastet

2 tl maisitärklist ja 1 sl vett

1.75 dl kanapuljongit

värsket Tai basiilikut (u 50 g)

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

250 g jasmiini- või pikateralist riisi

Valmistamine

Pane riis keema.

Samal ajal kuumuta pannil õli. Lisa sibul ning prae 3-4 minutit, kuni sibul on kergelt kuldne.

Lisa küüslauk ja punane paprika ning prae veel 4 minutit.

Lisa hakkliha ja tcillipulber ning prae 2-3 minutit, kuni hakkliha on pruunistunud.

Lisa sojakaste ja puljong, kuumuta keemiseni ning lase tasasel tulel 5 minutit podiseda.

Sega maisitärklis veega ühtlaseks pastaks. Lisa kastmele ning kuumuta, kuni kaste pakseneb veidi. Maitsesta soola ja pipraga, lisa terved basiilikulehed.

Nõruta keedetud riis, jaota taldrikutele ning tõsta peale kastet.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet.

Retsept on briti ajakirjast Good Food (June 2002, Ainsley's stir-fried Thai mince)

LISA KOMMENTAAR

Jersey
postitatud 30.03.2008 20:38

Väga hea kaste...Olen küll mõlemad korrad seda veise hakklihaga teinud, kuid siiski väga hea....Sobib ka väga hästi kartulite kõrvale....

Tiramiiiisu
postitatud 30.08.2010 09:12

Huvitav alternatiiv tavapärasele hakklihakastmele. Tasub proovimist.