Kofta Bi Bamia e. lihapallid okraga

Araabiamaade köögist pärit roog lambahakkliha ning okra e. baamiaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g okrat

500 g lambahakkliha

soola ja musta pipart

1 tl kaneeli

0.25 tl jahvatatud vürtspipart

2 sl hakitud värsket peterselli

1 suur sibul õhukeste viiludena

3 sl õli

1 viilutatud küüslauguküüs

3 suurt kooritud hakitud tomatit

0.5 sidrunit

Valmistamine

Pese okra ja trimmi varrepoolne ots ära, ent ära seemneid nähtavale lõika.

Valmista lihapallid. Selles sega hakitud lambaliha, sool, pipar, kaneel, vürts ja petersell omavahel ning sõtku käte abil pehmeks hakkmassiks. Vormi sellest suure kreeka pähkli suurused pallikesed.

Prae sibul õlis pehmeks. Lisa küüslauk ning lihapallid. Prae, panni aeg-ajalt raputades, kuni lihapallid on ümberringi pruunistunud.

Lisa okra ja tomatid, veidi soola ja pipart. Kalla pannile niipalju vett, et lihapallid oleksid napilt veega kaetud.

Kata pann kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 25 minutit, kuni okra on pehme.

Lisa sidrunimahl ning serveeri keedetud riisi või bulgur-nisuga.

Loe veel:

Briti Sainsbury's retsept (Meatballs with Okra (Kofta Bi Bamia)). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 28.12.2009 23:20

Kui eelmised katsetused okraga ei jätnud erilist muljet,siis see oli küll väga maitsev.Sai kiidusõnu ka abikaasalt.