500 g okrat
500 g lambahakkliha
soola ja musta pipart
1 tl kaneeli
0.25 tl jahvatatud vürtspipart
2 sl hakitud värsket peterselli
1 suur sibul õhukeste viiludena
3 sl õli
1 viilutatud küüslauguküüs
3 suurt kooritud hakitud tomatit
0.5 sidrunit
Pese okra ja trimmi varrepoolne ots ära, ent ära seemneid nähtavale lõika.
Valmista lihapallid. Selles sega hakitud lambaliha, sool, pipar, kaneel, vürts ja petersell omavahel ning sõtku käte abil pehmeks hakkmassiks. Vormi sellest suure kreeka pähkli suurused pallikesed.
Prae sibul õlis pehmeks. Lisa küüslauk ning lihapallid. Prae, panni aeg-ajalt raputades, kuni lihapallid on ümberringi pruunistunud.
Lisa okra ja tomatid, veidi soola ja pipart. Kalla pannile niipalju vett, et lihapallid oleksid napilt veega kaetud.
Kata pann kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 25 minutit, kuni okra on pehme.
Lisa sidrunimahl ning serveeri keedetud riisi või bulgur-nisuga.
Briti Sainsbury's retsept (Meatballs with Okra (Kofta Bi Bamia)). Pildi tegi ZOOZI.
Kui eelmised katsetused okraga ei jätnud erilist muljet,siis see oli küll väga maitsev.Sai kiidusõnu ka abikaasalt.
Kofta Bi Bamia e. lihapallid okraga
Araabiamaade köögist pärit roog lambahakkliha ning okra e. baamiaga.