Suvikõrvitsa-tomativorm

See köögiviljavorm sobib hästi singi või grillitud liha juurde, ent sobib hästi ka iseseisvaks köögiviljaroaks.
Juustu lisamine on rangelt soovituslik - roog on maitsev ka juustuta!

Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Rocca al Mare, Ülemiste ja Kristiine keskuses, Tartus Lõunakeskuses, Rakveres Vaala ja Pärnus Pärnu keskuses).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500-600 g suvikõrvitsat

6 tomatit

4-5 (punast) sibulat

soovi korral mõned küüslauguküüned

oliiviõli

maitse järgi soola

3 sl värsket majoraani või punet

50-100 g riivitud tugevamaitselist juustu või sinihallitusjuustu

Valmistamine

Loputa suvikõrvits ja tomatid ning lõika umbes 5 mm paksusteks viiludeks. Lõika sibulad võimalikult õhukesteks viiludeks. Lao köögiviljaviilud õlitatud ahjuvormi.

Piserda köögiviljadele veel veidi õli, maitsesta soolaga. Puista peale hakitud küüslauk, maitseroheline ja soovi korral ka juust. Küpseta 25-30 minutit 200-kraadises ahjus, nii et köögivili pehmeneb ja maitsestub.

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku ja Paleo-versiooni jaoks jäta juust lisamata - saad ikka väga maitsva köögiviljavormi!

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa .

LISA KOMMENTAAR

nämmu
postitatud 27.09.2008 13:07

lihtne ja mõnus roog, sobib igasuguste liha-ja kalatoitude juurde. Ei mingit vaeva ega suurt ajakulu.

Ilse
postitatud 14.07.2016 09:37

Minu pikaajaline lemmik ! Söö või surnuks :)

Aivi Osman
postitatud 25.07.2016 16:36

Ma eelmine aasta ainult sellest vormist elasingi (ilma sibulata küll)! Väga maitsev igasuguse juustuga :)

Julia Koit
postitatud 26.07.2016 09:45

No nii, söödud ja väga maitsev sai! Nii kerge ja suvine, oma aia suvikõrvitsatest :) Mul oli riivitud suitsujuust peal, päris huvitav. Julgen kõigile soovitada!

Pipikas
postitatud 27.07.2016 12:38

Meie teeme põhimõtteliselt sama rooga pitsana,olen kasutanud pärmi-lehttainast.Lapsed nimetavad seda taimetoitlaste pitsaks,aga isegi mu isa,kes on veendunud sibulavastane ja kindle lihasööja kiidab :)

Helo Liinak
postitatud 02.08.2016 19:19

Tegin ka ükspäev :)

eneli
postitatud 10.08.2016 20:38

tegin sinihallitusjuustuga ... vormi pesta polnud vaja

Maire Lember
postitatud 11.08.2016 22:14

Juba tehtud, väga maitsev oli!

malle rooba
postitatud 12.08.2016 19:11

Proovin järele.

Mia
postitatud 04.08.2017 16:57

See oli nii hea, et äärepealt oleks üksi terve pere portsu nahka pannud. Suurepärane viimase aja leid!

Kristi Sääsk
postitatud 10.08.2019 20:23

Eilne saavutus. Ka "silovihkajad" sõid ja tunnustasid.

Kristi Sääsk
postitatud 15.07.2020 14:51

Lemmik.