Suvikõrvitsa-tomativorm

See köögiviljavorm sobib hästi singi või grillitud liha juurde, ent sobib hästi ka iseseisvaks köögiviljaroaks.
Juustu lisamine on rangelt soovituslik - roog on maitsev ka juustuta!

Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500-600 g suvikõrvitsat

6 tomatit

4-5 (punast) sibulat

soovi korral mõned küüslauguküüned

oliiviõli

maitse järgi soola

3 sl värsket majoraani või punet

50-100 g riivitud tugevamaitselist juustu või sinihallitusjuustu

Valmistamine

Loputa suvikõrvits ja tomatid ning lõika umbes 5 mm paksusteks viiludeks. Lõika sibulad võimalikult õhukesteks viiludeks. Lao köögiviljaviilud õlitatud ahjuvormi.

Piserda köögiviljadele veel veidi õli, maitsesta soolaga. Puista peale hakitud küüslauk, maitseroheline ja soovi korral ka juust. Küpseta 25-30 minutit 200-kraadises ahjus, nii et köögivili pehmeneb ja maitsestub.

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku ja Paleo-versiooni jaoks jäta juust lisamata - saad ikka väga maitsva köögiviljavormi!

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa .

LISA KOMMENTAAR

nämmu
postitatud 27.09.2008 13:07

lihtne ja mõnus roog, sobib igasuguste liha-ja kalatoitude juurde. Ei mingit vaeva ega suurt ajakulu.

Ilse
postitatud 14.07.2016 09:37

Minu pikaajaline lemmik ! Söö või surnuks :)

Aivi Osman
postitatud 25.07.2016 16:36

Ma eelmine aasta ainult sellest vormist elasingi (ilma sibulata küll)! Väga maitsev igasuguse juustuga :)

Julia Koit
postitatud 26.07.2016 09:45

No nii, söödud ja väga maitsev sai! Nii kerge ja suvine, oma aia suvikõrvitsatest :) Mul oli riivitud suitsujuust peal, päris huvitav. Julgen kõigile soovitada!

Pipikas
postitatud 27.07.2016 12:38

Meie teeme põhimõtteliselt sama rooga pitsana,olen kasutanud pärmi-lehttainast.Lapsed nimetavad seda taimetoitlaste pitsaks,aga isegi mu isa,kes on veendunud sibulavastane ja kindle lihasööja kiidab :)

Helo Liinak
postitatud 02.08.2016 19:19

Tegin ka ükspäev :)

eneli
postitatud 10.08.2016 20:38

tegin sinihallitusjuustuga ... vormi pesta polnud vaja

Maire Lember
postitatud 11.08.2016 22:14

Juba tehtud, väga maitsev oli!

malle rooba
postitatud 12.08.2016 19:11

Proovin järele.

Mia
postitatud 04.08.2017 16:57

See oli nii hea, et äärepealt oleks üksi terve pere portsu nahka pannud. Suurepärane viimase aja leid!

Kristi Sääsk
postitatud 10.08.2019 20:23

Eilne saavutus. Ka "silovihkajad" sõid ja tunnustasid.

Kristi Sääsk
postitatud 15.07.2020 14:51

Lemmik.