500-600 g suvikõrvitsat
6 tomatit
4-5 (punast) sibulat
soovi korral mõned küüslauguküüned
maitse järgi soola
3 sl värsket majoraani või punet
50-100 g riivitud tugevamaitselist juustu või sinihallitusjuustu
Loputa suvikõrvits ja tomatid ning lõika umbes 5 mm paksusteks viiludeks. Lõika sibulad võimalikult õhukesteks viiludeks. Lao köögiviljaviilud õlitatud ahjuvormi.
Piserda köögiviljadele veel veidi õli, maitsesta soolaga. Puista peale hakitud küüslauk, maitseroheline ja soovi korral ka juust. Küpseta 25-30 minutit 200-kraadises ahjus, nii et köögivili pehmeneb ja maitsestub.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa .
lihtne ja mõnus roog, sobib igasuguste liha-ja kalatoitude juurde. Ei mingit vaeva ega suurt ajakulu.
Minu pikaajaline lemmik ! Söö või surnuks :)
Ma eelmine aasta ainult sellest vormist elasingi (ilma sibulata küll)! Väga maitsev igasuguse juustuga :)
No nii, söödud ja väga maitsev sai! Nii kerge ja suvine, oma aia suvikõrvitsatest :) Mul oli riivitud suitsujuust peal, päris huvitav. Julgen kõigile soovitada!
Meie teeme põhimõtteliselt sama rooga pitsana,olen kasutanud pärmi-lehttainast.Lapsed nimetavad seda taimetoitlaste pitsaks,aga isegi mu isa,kes on veendunud sibulavastane ja kindle lihasööja kiidab :)
Tegin ka ükspäev :)
tegin sinihallitusjuustuga ... vormi pesta polnud vaja
Juba tehtud, väga maitsev oli!
Proovin järele.
See oli nii hea, et äärepealt oleks üksi terve pere portsu nahka pannud. Suurepärane viimase aja leid!
Eilne saavutus. Ka "silovihkajad" sõid ja tunnustasid.
Lemmik.
Suvikõrvitsa-tomativorm
See köögiviljavorm sobib hästi singi või grillitud liha juurde, ent sobib hästi ka iseseisvaks köögiviljaroaks. Juustu lisamine on rangelt soovituslik - roog on maitsev ka juustuta!
Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.