Armeenia aedviljahautis Gouvej

Retsepti saatis ajakirjale New Yorgis elav armeeriklane (ehk siis armeenia päritolu ameeriklane:-) Claire S. Kedeshian, kelle perekonnas on seda hautist valmistatud juba kolm põlvkonda.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g pommut e. baklažaani 2,5 cm kuubikutena (1 suur pommu)

2 keskmist suvikõrvitsat 2,5 cm kuubikutena

2 (erivärvilist) paprikat 2,5 cm tükkidena

450 g magusat (Fuji, Gala vms) õuna 2,5 cm kuubikutena

1 suur hakitud sibul

2 purustatud küüslauguküünt

2 sl oliiviõli

400 g purustatud tomatit

280 g tükeldatud okrat (sügavkülmast)

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

1.25 tl soola

0.5 tl musta pipart

3 sl sidrunimahla

4 sl hakitud värsket peterselli

Serveerimiseks:

riisipilaffi või aurutatud bulgur-nisu

Valmistamine

Hauta pommu, suvikõrvits, paprikad, õun, sibul ja küüslauk õlis mõõdukal tulel aeg-ajalt segades pehmeks - umbes 40 minutit (ilma kaaneta 5-liitrises potis).
Lisa tomatid, okra, tomatipasta, sool ja pipar. Hauta aeg-ajalt segades kaanega potis umbes 15-20 minutit, kuni hautis on veidi paksenenud.
Tõsta pott tulelt ja lisa sidrunimahl. Lase jahtuda (ilma kaaneta potis). Serveeri soojalt või toatemperatuuril.
Vahetult enne serveerimist lisa petersell ja maitsesta soolaga.
Serveeri riisipilaffi või aurutatud bulguriga.

Nipid ja soovitused:

  • Hautis on parem, kui sel lasta 1-2 päeva maitsestuda. Lase hautisel täielikult jahtuda, siis pane kaetult külmkappi.
  • Enne serveerimist lase toatemperatuurini soojendada või kuumuta pliidil.
  • Säilib kuni kuu aega sügavkülmas.

Retsept on pärit USA ajakirjast Gourmet (April 2004, Armenian Vegetable Stew)

LISA KOMMENTAAR