450 g pommut e. baklažaani 2,5 cm kuubikutena (1 suur pommu)
2 keskmist suvikõrvitsat 2,5 cm kuubikutena
2 (erivärvilist) paprikat 2,5 cm tükkidena
450 g magusat (Fuji, Gala vms) õuna 2,5 cm kuubikutena
1 suur hakitud sibul
2 purustatud küüslauguküünt
2 sl oliiviõli
400 g purustatud tomatit
280 g tükeldatud okrat (sügavkülmast)
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
1.25 tl soola
0.5 tl musta pipart
3 sl sidrunimahla
4 sl hakitud värsket peterselli
Serveerimiseks:riisipilaffi või aurutatud bulgur-nisu
Hauta pommu, suvikõrvits, paprikad, õun, sibul ja küüslauk õlis mõõdukal tulel aeg-ajalt segades pehmeks - umbes 40 minutit (ilma kaaneta 5-liitrises potis).
Lisa tomatid, okra, tomatipasta, sool ja pipar. Hauta aeg-ajalt segades kaanega potis umbes 15-20 minutit, kuni hautis on veidi paksenenud.
Tõsta pott tulelt ja lisa sidrunimahl. Lase jahtuda (ilma kaaneta potis). Serveeri soojalt või toatemperatuuril.
Vahetult enne serveerimist lisa petersell ja maitsesta soolaga.
Serveeri riisipilaffi või aurutatud bulguriga.
Retsept on pärit USA ajakirjast Gourmet (April 2004, Armenian Vegetable Stew)
Armeenia aedviljahautis Gouvej
Retsepti saatis ajakirjale New Yorgis elav armeeriklane (ehk siis armeenia päritolu ameeriklane:-) Claire S. Kedeshian, kelle perekonnas on seda hautist valmistatud juba kolm põlvkonda.