Hakklihavardad tomatisalsa ja grillitud pommuga

Kogus
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Hakklihavardad:

700 g veise- hakkliha (8-10% rasva)

1 tl soola

1 tk küüs küüslauku

1 tk kimp peterselli

1 tl vürtsköömneid

purustatud musta pipart

16 tk puitvarrast

Grillitud pommuviilud fetaga:

8 viilu pommut e. baklažaani (u 5 mm)

8 viilu pikka saia

8 viilu fetajuustu ürdi-õlimarinaadis

kimp värsket basiilikut

purustatud musta pipart

Tomatisalsa:

6 tk keskmist tomatit

1 tk küüs küüslauku

1 tk talisibulat

2 sl hakitud siledalehist peterselli

2 sl oliiviõli

meresoola

purustatud musta pipart

Valmistamine

HAKKLIHAVARDAD:
Pane puuvardad vette likku - siis ei kõrbe need süte kohal nii kergesti ära.
Sega hakkliha kausis soolaga tihkeks hakkmassiks. Lisa purustatud küüslauk, hakitud petersell, vürtsköömned ja purustatud pipar. Vormi hakkmassist 16 piklikku kebabi ja lükka need varda otsa. Suru tugevasti ümber puuvarda kokku.
Määri grillrest vähese õliga ning grilli hakklihavardaid paar minutit iga külje pealt. Võta küpsed vardad sütelt ning hoia fooliumi all soojas.

GRILLITUD POMMUVIILUD:
Aseta pommuviilud köögirätikule ning puista üle soolaga. Lase umbes 10 minutit tõmmata, nii et enamus niiskusest eraldub. Pühi eraldunud vedelikust kuivaks.
Määri saiaviilud ja pommuviilud vähese õliga ning grilli sütel saiaviilud kuldseks ja pommuviilud pruuniks.
Aseta igale saiaviilule fetajuustuviil ning seejärel pommuviil. Kaunista värske basiilikuga ning maitsesta pipraga. Hoia soojas.

TOMATISALSA:
Pese tomatid ning haki peenelt. Peenesta küüslauk ja talisibul. Sega kausis tomat, küüslauk ja sibul, sega juurde petersell ja oliivõli. Maitsesta soola ja pipraga.
LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 27.07.2010 08:21

Tegin ainult tomatisalsat ja hakklihavardaid. Salsa oli väga hea lisand kergelt vürtsiste lihavarraste juurde.