Kookose-sealihakarri

Kookospiima ja tšilliga maitsestatud sealihakaste, kergelt taihõnguline.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g sealiha

0,25 tl soola

0,25 tl musta pipart

2 sl õli

1 sibul

3 küüslauguküünt

5 sl jupp värsket kooritud ingverijuurt

3 punast värsket tšillikauna

2 sl sojakastet

2,5 dl kookospiima

2 tl laimi mahla

Serveerimiseks:

keedetud riisi

Valmistamine

Sega omavahel kuubikuteks lõigatud sealiha, sool, pipar ja õli. Haki sibul, küüslauk, ingverijuur ja seemnetest puhastatud tšillikaunad peeneks.

Kuumuta vokkpann või paksupõhjaline pott ja pruunista liha mitmes jaos. Tõsta kõrvale.

Kuumuta pannil sibul, küüslauk, ingver ja tšilli.

Lisa liha, sojakaste ja kookospiim. Hauta nõrgal kuumusel aeg-ajalt segades tund aega, kuni liha on täiesti pehme ja kaste paksenenud.

Lisa laimimahl ja serveeri keedetud riisiga.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega sojakastet (nt Tamari)
  • Roog on taihõnguline ja Tais on populaarseim jasmiiniriis. 

Selveri retseptiidee, pildi tegi Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 20.10.2010 18:45

Väga maitsev!

Pille
postitatud 04.02.2025 10:16

Zoozi oli sellise pildi teinud:

Ilse
postitatud 03.02.2025 12:39

Mulle kookose maitse meeldib, väga mõnus kaste. Punast tšillit ei olnud käepärast, lisasin rohelise jalapeno ja sobis suurepäraselt.