Kodune tomatiketšup

Rikkaliku maitsebuketiga tomatihoidis, kus lisaks tomatile ka paprikat.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg küpseid tomateid

2-3 sibulat

2 punast paprikat

1,5 dl fariinsuhkrut

1,5 dl veiniäädikat

1,5 tl soola

0,5 tl nelki

0,5 tl kardemoni

Valmistamine

Kasta tomatid keeva vette, nõruta ja koori. Tükelda.

Sega potis fariinsuhkur, veiniäädikas ja sool. Kuumuta ning lisa aedviljad. Keeda umbes tund aega tasasel tulel.

Püreesta ja maitsesta tomatid. Kalla hoolega pestud ja kuumutatud purkidesse.

Sulge purgid ning säilita jahedas.
 

Loe veel:

Soomlaste Marttajärjestö retsept (Kotiketsuppi), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 18.08.2009 16:22

Maitselt oli ülihea

Pille
postitatud 26.07.2024 09:26

Hexy saadetud foto:

ErleS
postitatud 14.10.2010 21:41

Päris hea, kuigi mitte tüüpilise poeketšupi maitsega. Pigem meenutab mingit purgis müüdavat Salvesti vms tomatikastet.

Pille
postitatud 26.07.2024 09:28

ErleS ketšupipilt: