Rikkaliku maitsebuketiga tomatihoidis, kus lisaks tomatile ka paprikat.
1 kg küpseid tomateid
2-3 sibulat
2 punast paprikat
1,5 dl fariinsuhkrut
1,5 dl veiniäädikat
1,5 tl soola
0,5 tl nelki
0,5 tl kardemoni
Kasta tomatid keeva vette, nõruta ja koori. Tükelda.
Sega potis fariinsuhkur, veiniäädikas ja sool. Kuumuta ning lisa aedviljad. Keeda umbes tund aega tasasel tulel.
Püreesta ja maitsesta tomatid. Kalla hoolega pestud ja kuumutatud purkidesse.
Sulge purgid ning säilita jahedas.
Soomlaste Marttajärjestö retsept (Kotiketsuppi), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Maitselt oli ülihea
Hexy saadetud foto:
Päris hea, kuigi mitte tüüpilise poeketšupi maitsega. Pigem meenutab mingit purgis müüdavat Salvesti vms tomatikastet.
ErleS ketšupipilt:
Kodune tomatiketšup
Rikkaliku maitsebuketiga tomatihoidis, kus lisaks tomatile ka paprikat.