100 g margariini
1 dl täisteranisujahu
3 dl nisujahu
0.5 tl soola
1.5 dl piima
15 g värsket pärmi või 2 tl kuivpärmi
Täidis:350 g ribadeks lõigatud kanafileed
1 sl õli
15 cm jupp porrut
1 sl karripulbrit
1 tl soola
0.25 tl tšillipulbrit
425 g purk konservitud tükeldatud papaiat
2 dl hapukoort
2 tk muna
2 dl riivitud juustu
Põhi:
Sega kuivained omavahel. Lahusta pärm käesoojas piimas ja kalla kuivainete sekka (kui kasutad kuivpärmi, siis lisa see kuivainetele ja kalla peale veidi kuumem, 42-kraadine piim).
Sõtku ühtlaseks tainaks ja lase umbes 15 minutit kerkida.
Täidis:
Pruunista kanaribad õlis. Pruunista porru õlis ja maitsesta karri, soola ja tšilliga. Lase jahtuda.
Nõruta papaiakonserv hoolega ja lõika papaiad pikuti pooleks.
Pane umbes neljandik tainast kaunistuseks kõrvale ning rulli ülejäänud tainas õhukeseks kettaks. Suru võitatud Ø 26 cm pirukavormi põhjale.
Kata pirukapõhi kana-porrusegu ning papaiatükkidega.
Sega munad katki (jäta veidi määrimiseks), lisa hapukoor. Kalla vormi ning puista peale riivitud juust.
Rulli ülejäänud tainas 5 mm paksuseks ja lõika sellest kaunistusi piruka pinnale.
Küpseta 200-kraadise ahju allosas umbes 25 minutit.
Serveeri jahtunult värvikireva salatiga.
Soome K-Marketi retsept (Broileri-papaijapiiras). Pildi tegi KOOPATIBI.
Papaiakonservi poest ei leidnud. Käisin neli poodi läbi ja lõpuks võtsin asenduseks virsikukonservi. Väga mõnus mahlane ja parajalt vürtsikas pirukas. Taigen tuleb päris vedel. Jahu ei julgenud palju juurde panna. Jahusel laual rullida saab, aga tõsta on väga raske. Tõstsin neljandiku kõrvale, aga kaunistusi ei teinud. Kui neljandikku kõrvale ei tõsta, tuleb põhi liiga paks.
Kanapirukas papaiaga
Mahlase puuvilja-kanatäidisega lahtine pirukas.