Kana-chorizo paella

Hispaania riisiroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

150 g chorizo (lõika pikuti pooleks ja siis viiludeks)

4 tükeldatud kanakintsuliha

1 sl oliiviõli

1 hakitud sibul

2 purustatud küüslauguküünt

1.5 tl mahedat suitsupaprikat

150 g paella-riisi või risotoriisi

1 l kuuma kanapuljongit

1 punane ja 1 kollane paprika (lõika viiludeks)

75 g rohelisi aedube (trimmi ja kupata)

3 suurt nn ploomtomatit (tükelda)

peotäis värsket peterselli

soola ja musta pipart

serveerimiseks sektoriteks lõigatud sidrunit

Valmistamine

Kuumuta keskmisel tulel suur ja sügav pott. Lisa chorizo-tükid ja kuumuta aeg-ajalt segades 3-4 minutit, kuni chorizo pruunistub ja vorstist on veidi õli välja imbunud. Tõsta chorizo-tükid vahukulbiga potist välja ja tõsta kõrvale.

Lisa kanakintsutükid, prae 3-4 minutit, kuni liha on kergelt pruunistunud. Tõsta vahukulbiga kõrvale.

Lisa potti 1 sl oliiviõli, lisa hakitud sibul. Hauta aeg-ajalt segades 6-8 minutit, kuni sibul on pehme.

Lisa hakitud küüslauk ja paprikapulber ja kuumuta minut aega.

Sega juurde riis. Lisa kuum puljong ning hauta umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades.

Pane pruunistatud kanatükid uuesti potti. Lisa paprikad, oad ja tomatid. Sega ja hauta 5 minutit (kui roog liiga kuiv tundub, siis lisa kuuma vett või puljongit).

Maitsesta, sega juurde chorizo ja petersell. (Siinkohal võib roa kuni 1 kuuks sügavkülma panna.) Hauta veel 5 minutit, kuni riis on pehme ja enamik vedelikust on imendunud.

Serveeri koos sidrunisektoritega.

Veinisoovitus:

  • Kindlasti mõni punane Hispaania vein - nt noor ja värske roosa vein (rosado), parajalt jahutatuna.

Loe veel:

Retsept on Briti ajakirjast Delicious (Chicken and chorizo paella)

LISA KOMMENTAAR

Anneli
postitatud 28.06.2017 12:20

Suurepärane roog, mida on nii lihtne teha! Külmutamiseks ei jää küll midagi järgi...

Kybarsepp
postitatud 05.07.2020 14:54

Oli tugevama maitsega, kui lisasin terve paki (250gr) chorizo vorsti.

Pihlakmari
postitatud 12.01.2022 08:35

Väga maitsev! Lisasin juurde ka natuke tšillikastet, et oleks veidi krehvtisem.

Siret Taim
postitatud 13.01.2022 20:22

Oioi nii hea, just tegin. Ise kiidan ja teised kiitsid ka. Ja homme saan veel tööle ka kaasa võtta!

Marii T.
postitatud 19.06.2023 12:44

Kanafileega: