150 g chorizo (lõika pikuti pooleks ja siis viiludeks)
4 tükeldatud kanakintsuliha
1 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
2 purustatud küüslauguküünt
1.5 tl mahedat suitsupaprikat
150 g paella-riisi või risotoriisi
1 l kuuma kanapuljongit
1 punane ja 1 kollane paprika (lõika viiludeks)
75 g rohelisi aedube (trimmi ja kupata)
3 suurt nn ploomtomatit (tükelda)
peotäis värsket peterselli
soola ja musta pipart
serveerimiseks sektoriteks lõigatud sidrunit
Kuumuta keskmisel tulel suur ja sügav pott. Lisa chorizo-tükid ja kuumuta aeg-ajalt segades 3-4 minutit, kuni chorizo pruunistub ja vorstist on veidi õli välja imbunud. Tõsta chorizo-tükid vahukulbiga potist välja ja tõsta kõrvale.
Lisa kanakintsutükid, prae 3-4 minutit, kuni liha on kergelt pruunistunud. Tõsta vahukulbiga kõrvale.
Lisa potti 1 sl oliiviõli, lisa hakitud sibul. Hauta aeg-ajalt segades 6-8 minutit, kuni sibul on pehme.
Lisa hakitud küüslauk ja paprikapulber ja kuumuta minut aega.
Sega juurde riis. Lisa kuum puljong ning hauta umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades.
Pane pruunistatud kanatükid uuesti potti. Lisa paprikad, oad ja tomatid. Sega ja hauta 5 minutit (kui roog liiga kuiv tundub, siis lisa kuuma vett või puljongit).
Maitsesta, sega juurde chorizo ja petersell. (Siinkohal võib roa kuni 1 kuuks sügavkülma panna.) Hauta veel 5 minutit, kuni riis on pehme ja enamik vedelikust on imendunud.
Serveeri koos sidrunisektoritega.
Retsept on Briti ajakirjast Delicious (Chicken and chorizo paella)
Suurepärane roog, mida on nii lihtne teha! Külmutamiseks ei jää küll midagi järgi...
Oli tugevama maitsega, kui lisasin terve paki (250gr) chorizo vorsti.
Väga maitsev! Lisasin juurde ka natuke tšillikastet, et oleks veidi krehvtisem.
Oioi nii hea, just tegin. Ise kiidan ja teised kiitsid ka. Ja homme saan veel tööle ka kaasa võtta!
Kanafileega:
Kana-chorizo paella
Hispaania riisiroog.