Aafrika koriandrisai

Kogus
2 x 450 g pätsi
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

1 sl nelki

2 sl koriandriseemneid

3 dl piima

3 sl võid

600 g nisujahu

2 tl jahvatatud kaneeli

1 tl ingveripulbrit

1 tl kuivpärmi

1.5 dl vedelat mett

1 apelsini riivitud koor

Valmistamine

Peenesta nelgid ja koriandriseemned uhmris hoolega.

Kuumuta väikeses potis piim. Lisa või ja kuumuta aeglaselt, kuni või on sulanud.

Pane 300 g jahu köögikombaini, lisa peenestatud nelk ja koriandriseemned, kaneel, ingver ja kuivpärm. Kalla kuum piima-või segu koos meega köögikombaini. Lisa riivitud apelsinikoor ning sega hoolega. Lisa ülejäänud jahu supilusika kaupa, sega iga kord hoolega. Sõtku tainas siledaks.

Vormi tainas palliks, pane õlitatud kaussi, kata toidukilega ja lase poolteist tundi kerkida.

Kuumuta ahi 190°C.

Jaota tainas kaheks võrdseks portsuks ja pane kahe võitatud keeksivormi sisse. Küpseta 35-40 minutit, kuni leivad on kerkinud ja küpsed.

Võta vormist välja ja lase restil jahtuda.

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR