Salade Niçoise

Toitev ja toekas salat Nizza piirkonnast, siin Briti koka Delia Smithi versioon. Siinsetest kogustest saab põhiroaks sobiva salati.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

350 g küpseid tomateid

100 g rukolat e. põld-võõrkapsast

0.5 kuubikuteks lõigatud värsket kurki

450 g varajast kartulit (keeda ja viiluta)

100 g keedetud rohelisi aedube

4 hakitud šalottsibulat

2 õliga tuunikalakonservi (a 200 g, nõruta hoolega)

2 suurt keedetud muna

50 g anšoovisefileed

50 g musti oliive

1 sl hakitud värsket peterselli

Vinegrett:

1 tl Maldoni soolahelbeid

1 küüslauguküüs

1 kuhjaga tl sinepipulbrit

1 sl veiniäädikat või palsamiäädikat

6 sl külmpressitud oliiviõli

2 sl värsket hakitud maitserohelist - nt

murulauku või münti või peterselli või basiilikut või harakputke või estragoni

purustatud musta pipart

Valmistamine

Valmista vinegrett: peenesta meresoolehelbed uhmris pulbriks. Lisa küüslauguküüs ning tambi katki. Lisa sinepipulber, seejärel äädikas ja must pipar. Sega, lisa oliivõli. Seejärel lisa ürdid. Vinegrett on üsna paksuvõitu. (Enne salatiga segamist pane õlikaste kaanega purki ning raputa hoolega segi).

Salati jaoks koori kõigepealt tomatid (kasta keevasse vette, siis nõruta ja eemalda koor). Lõika kooritud tomatid pooleks, eemalda seemned ja lõika tomatipoolikud neljaks.

Sega suures salatikausis tomatid, põld-võõrkapsas, kurk, kartulid, oad ja hakitud sibulad kihiti, niristades kihtide vahele veidi õlikastet.

Aseta peale tuunikalatükid ja munaveerandid. Seejärel laota anšoovised risti-rästi salatile. Puista salatile oliivid, hakitud petersell ja lõpuks veel õlikastet.

Serveeri kohe. Kõrvale maitsev krõbe pikk sai (baguette) ja Normandy võid*.

Nipid ja soovitused:

  • Eestis ajab ka korralik taluvõi ilmselt asja ära;)

Briti kokandusguru Delia Smithi retsept. Pildi tegi Nami-Nami kasutaja Liina.

 

LISA KOMMENTAAR

Maris
postitatud 15.12.2008 11:57

Väga maitsev salat! Aga sellest kogusest saab küll rohkem kui 4 inimest süüa. Tuunikala kogus oli minu jaoks müstiliselt suur, nii et vähendasin seda kolmandiku võrra. Samuti ei ole suurt vajadust keedetud kartuli järele, võib ilma teha. Maitsev ja toitev.

Pille @ Nami-nami
postitatud 15.12.2008 18:01

Maris, tore, et maitses. Siin on ilmselt mõeldud selle salati kui põhitoidu peale (nt korralik lõunasöök). Ja kartuleid ei pruugi panna, aga klassikalise Nicoise salati sisse need kindlasti käivad :)

Liina
postitatud 18.10.2009 10:05

Tulemus oli suurepärane. Ja läks õige pea kordamisele.