700 g kanafileed
4 sl rasvast maitsestamata jogurtit
2 sl Pataks tandoori karripastat
50 g võid
2 viilutatud sibulat
3 purustatud küüslauguküünt
1 sl riivitud värsket ingverijuurt
3 loorberilehte või 1 tl soola
0.5 tl kollajuurt ehk kurkumit
1 tl garam masalat
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl paprikapulbrit
2 dl 'passata' tomatipüreed
2 dl vett
Lõika kanafileed 2,5 cm kuubikuteks. Pane koos jogurti ja tandooripastaga kaussi, sega ja lase vähemalt 15 minutit maitsestuda. Soovi korral hoia järgmise päevani külmikus.
Pane grillahi kuumenema.
Võta kanatükid marinaadist välja (hoia jogurtimarinaad alles) ning laota ahjuplaadile. Grilli kuumas grillahjus umbes 6 minutit igalt poolt, kuni kanatükid on küpsed ja servadest veidi kõrbenud.
Sulata potis või, lisa sibul ning hauta 10 minutit aeg-ajalt segades, kuni sibulad on kuldsed. Lisa küüslauk, ingver, loorberilehed, sool ja maitseained. Kuumuta 1-2 minutit, kuni vürtsid aromaatselt lõhnavad.
Lisa tomatipüree, jogurtimarinaad ja vesi. Hauta tasasel tulel 5 minutit, kuni kaste pakseneb. Vajadusel lisa veel veidi vett.
Lisa grillitud kanatükid ning serveeri basmati riisi või naan-leivaga.
Retsept on briti ajakirjast Tesco Magazine (March/April 2004, Ultimate Chicken Tikka Masala). Pildi tegi Nami-Nami kasutaja Vernanda.
Väga autentne retsept ja kui järgida kõike saab tulemus hea:)
Ou, jogurt läheb ju tükki. Vastik maitse tuleb. Pealegi jogurtimarinaad!! See peab olema kindlasti minema 74*'ni (ohutu kana küpsetamise temp), kuna oli toorkana sees. Parem lisa tavalist jogurtit siis kui kaste on natuke jahtunud. Taassoojendamine jällegi probleem:D
Ou, Oleg, rahune, ime üks xanax ja loe sektsioon "valmistamine" veel kord läbi.
Kana tikka masala
Kana tikka masala on indiapärane roog, mis siiski küll Suurbritanniast pärit. India kana tikka roale on lisatud kaste (ehk masala), kuna algupärane roog brittide jaoks liialt kuiv tundus.