Naan-leivad

Indiast pärit pehme nisuleib. Sobib kõiksugu karriroogade kõrvale - siis saab naaniga kastme taldrikult hästi kätte :)

Kogus
5 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

25 g värsket pärmi

300 g nisujahu

1 tl soola

2 tl suhkrut

2.5 dl maitsestamata jogurtit

2 sl õli

Peale:

õli

seesamiseemneid või mustköömneid

Valmistamine

Mudi värske pärm jahu sisse. Lisa sool, suhkur, õli ja toasoe jogurt. Sõtku tainas ühtlaseks ning lase rätikuga kaetult 30 minutit toasoojas kerkida.
Jaota tainas 5 tükiks ja vormi need jahuste käte abil tilgakujulisteks latakateks.
Aseta puhtale ahjuplaadile ning pintselda pealt õliga. Soovi korral puista peale seesamiseemneid või mustköömneid (fotol).
Küpseta hästi kuumas 250-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni naanid on kerkinud ja pealt kohati pruunid.
Serveeri soojalt india roogade kõrvale.

Kasutasin Sunnuntai nisujahu ning Tere maitsestamata jogurtit.
LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 26.10.2009 07:07

Tegin esimest korda ja õnnestusid väga hästi, maitsesid ka väga.

Tiina
postitatud 14.01.2011 12:37

15 minutit oli selgelt liiga palju, mul tulid üsna kõvad ja krõbedad saiad.

Hexy
postitatud 13.04.2011 22:28

Täitsa maitsvad