500 g lambaliha
1 tl soola
1 tl köömneid
2 suurt hakitud sibulat
2.5 dl keetmata riisi
5 dl + 2,5 dl vett
4 sl võid
2 keskmise suurusega kartulit
5 sl hakitud värsket peterselli
purustatud musta pipart
3 sl kuivatatud saialille õielehti või 1 sl kuivatatud peiulille õielehti (nn imereetia safran)
Lõika lambaliha umbes 1,5-2 cm kuubikuteks. Pane lambalihatükid ja 0,5 tl soola paksupõhjalisse potti. Kata pott kaanega ning kuumuta madalal tulel 10-15 minutit, kuni lihamahlad eralduvad.
Sega juurde köömned ja hakitud sibul ning hauta, kuni sibulad on pehmed. Tõsta kõrvale.
Samal ajal keeda riisi 5 dl kergelt soolaga maitsestatud vees 10 minutit, kuni vesi on imendunud.
Koori kartulid, lõika kuubikuteks.
Kuumuta potipõhjas või. Lisa ühekordse kihina kartulikuubikud. Selle peale pool riisist. Siis lihasegu. Maitsesta ülejäänud soolaga, pipraga ning hakitud peterselliga. Aseta peale ülejäänud riis ning kalla peale veel 2.5 dl vett. Puista peale saialille õielehed.
Kata pott märja linase köögirätikuga ning seejärel kata kaanega. Hauta tasasel tulel tund aega või kuni roog on küps. (Kontrolli poole küpsemise peal, kas vedelikku jätkub- vajadusel lisa veidi juurde).
Serveerimiseks tõsta pilaff kaussi.
Gruusia lambalihapilaff šilaplavi
Hele köömnetega maitsestatud pilaff, kus on kartulit, aga pole tomatipastat. Pilaff on üsna maheda maitsega - kui soovid krehvtisemat õhtusööki, siis paku kõrvale adžikat või tkemali-kastet.