Kodused kanapallid

Niinimetatud kananagitsaid annab edukalt ka kodus teha - ja erinevalt poekraamist sisaldavad need ka korralikku ja ehtsat kanaliha.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g tumedamat kanafileed hakkliha või kalkuniliha

100 g riivsaia või -sepikut

170 g riivitud tugevamaitselist juustu (nt Kadaka riivjuust)

1 sl majoneesi

1 küüslauguküüs

soola ja musta pipart

Paneerimiseks:

lahtiklopitud muna

riivsaia

Valmistamine

Sega kõik ained omavahel ning vormi märgade kätega golfipallisuurusteks pallikesteks.

Veereta esmalt lahtiklopitud munas ning seejärel röstitud riivsaias. Soovi korral võid kanapallid siinkohal sügavkülma panna.

Aseta võitatud ahjuplaadile ja küpseta umbes 25 minutit 180-kraadises ahjus (sügavkülmast võetud kanapallikesi küpseta 45 minutit).

Serveeri ketšupi või tatari kastmega.

 Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

hexy
postitatud 15.01.2010 10:34

Tegin neid lihapalle oma lapse 2 aastasel sünnipäeval ja kõik sama vanad põnnid olid neist täiesti vaimustuses. täiskasvanud muidugi ka :)

zoozi
postitatud 02.05.2010 22:13

Väga,väga head olid.Lapsed,kes mul muidu suured kananagitsate sõbrad(kahjuks ostan neid vääääga harva),ütlesid,et nagu päris.Tegin siis teise portsu rohkem nagitsate moodi ka-kasutasin piparkoogivorme.Kanahakkliha tegin ise kanafileest ja mõned kintsud olid ka.Igatahes sõbralikum variant,kui poe nagitsad:))

Pille
postitatud 28.01.2016 17:55

Zoozi on sellise pildi saatnud:

Liisi
postitatud 08.11.2010 20:40

Maitsvad. Kasutasin hakitud kalkunikintsuliha.

Pille
postitatud 28.01.2016 17:55

Liisi pilt ka:

Kaare
postitatud 28.01.2016 18:11

"Uskumatult head" - oli abikaasa kommentaar :) Tegin kalkuni kintsulihast. Ei raatsinud nii hea kraami sisse nii palju riivsaia panna, sest peal nagunii paneering ka - panin ainult 60 g. Küpsetasin kahte moodi - ainult riivsaias veeretatuna ja esmalt munasse kaetuna. Mõlemad jäid ühtmoodi krõbedad ja head.

valgerka
postitatud 10.02.2016 14:38

Nõus, leidsin Nami-namist selle retsepti ja peale esmakordset tegemist tuli veel kohe otsa veelkord teha - just 11-aastane ülinõudlik söögivalija nüüd jumaldab neid! Jah, need on head! :)

Tiina-Sirka Tippi
postitatud 08.06.2016 20:58

Pidin kohe retsepti järgi proovima. Mul on ainult üks sõna imehea!! :-)

hexy
postitatud 21.12.2020 18:28

best food