800 g tumedamat kanafileed hakkliha või kalkuniliha
100 g riivsaia või -sepikut
170 g riivitud tugevamaitselist juustu (nt Kadaka riivjuust)
1 sl majoneesi
soola ja musta pipart
Paneerimiseks:lahtiklopitud muna
Sega kõik ained omavahel ning vormi märgade kätega golfipallisuurusteks pallikesteks.
Veereta esmalt lahtiklopitud munas ning seejärel röstitud riivsaias. Soovi korral võid kanapallid siinkohal sügavkülma panna.
Aseta võitatud ahjuplaadile ja küpseta umbes 25 minutit 180-kraadises ahjus (sügavkülmast võetud kanapallikesi küpseta 45 minutit).
Serveeri ketšupi või tatari kastmega.
Pildi tegi Kaare.
Tegin neid lihapalle oma lapse 2 aastasel sünnipäeval ja kõik sama vanad põnnid olid neist täiesti vaimustuses. täiskasvanud muidugi ka :)
Väga,väga head olid.Lapsed,kes mul muidu suured kananagitsate sõbrad(kahjuks ostan neid vääääga harva),ütlesid,et nagu päris.Tegin siis teise portsu rohkem nagitsate moodi ka-kasutasin piparkoogivorme.Kanahakkliha tegin ise kanafileest ja mõned kintsud olid ka.Igatahes sõbralikum variant,kui poe nagitsad:))
Maitsvad. Kasutasin hakitud kalkunikintsuliha.
"Uskumatult head" - oli abikaasa kommentaar :) Tegin kalkuni kintsulihast. Ei raatsinud nii hea kraami sisse nii palju riivsaia panna, sest peal nagunii paneering ka - panin ainult 60 g. Küpsetasin kahte moodi - ainult riivsaias veeretatuna ja esmalt munasse kaetuna. Mõlemad jäid ühtmoodi krõbedad ja head.
Nõus, leidsin Nami-namist selle retsepti ja peale esmakordset tegemist tuli veel kohe otsa veelkord teha - just 11-aastane ülinõudlik söögivalija nüüd jumaldab neid! Jah, need on head! :)
Pidin kohe retsepti järgi proovima. Mul on ainult üks sõna imehea!! :-)
best food
Kodused kanapallid
Niinimetatud kananagitsaid annab edukalt ka kodus teha - ja erinevalt poekraamist sisaldavad need ka korralikku ja ehtsat kanaliha.