Araabia aedviljasalat pitaleivaga (Fattoush)

Itaallaste Panzanella-salatit meenutav köögiviljasalat, kus tummisust lisab khubz või pita-sai. Populaarne näiteks Süürias ja Liibanonis.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 tk väikest pita leiba

1 tk väikest kurki

4 tk väikest küpset tomatit

1 tk punast sibulat

100 g musti oliive

140 g fetajuustu

värsket münti

värsket peterselli

1 tk laimi

1 sl oliiviõli

Valmistamine

Pane pitad ahjuplaadile ja küpseta 5 minutit 200-kraadises ahjus, kuni pitad on krõbedad ja kuldsed.

Koori ja tükelda kurk, lõika tomatid neljaks ja punane sibul õhukesteks viiludeks.

Pane kurk, tomat, sibul ja oliivid suurde kaussi. Puista peale tükeldatud feta juust. Haki mündioksad ja petersell jämedalt ja puista salatile. Murra pitaleivad tükkideks ja lisa salatile.

Pressi laimimahl kaussi ja sega juurde oliivõli. Vala õlikaste salatile. Serveeri kohe, kuni pitatükid on veel krõbedad.

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (November 1999)

LISA KOMMENTAAR

Kristelle
postitatud 22.06.2008 11:02

Fattoush on igapäevane põhitoidu osa ja praktiliselt alati laual,hea herge salat aga ma pole seda küll kunagi juustuga serveeritult näinud!!