Kiievi kotleti kujunemislugu on pikk ja keeruline, ilmselt on tugev seos Vene õukondades töötanud Prantsuse kokkadega. See roog on leidnud oma kindla koha tänapäevases Ukraina köögis.
Kiievis usutakse, et retsept on pärit Continental-hotelli restoranist. Hotell avati Kiievi kesklinnas 1897. aastal ning see tegutses kuni 1941. aastani, mil see sõjategevuse käigus hävines.
Maitsevõi tegemiseks hõõru või vahule, maitsesta soola, sidrunimahla ja hakitud peterselliga. Tõsta segu fooliumile, vormi sellest 15 cm pikkune kang. Keera fooliumisse ja tõsta külma.
Vasarda õrnalt kanafileed. Võta maitsevõi külmast ja lõika neljaks. Tõsta igale kanafileele maitsevõi tükk, keera filee rulli ja suru servad kokku.
Paneerimiseks valmista muna-piimasegu ja sega omavahel riivsai ja sool. Veereta kotletti muna-piimasegus ja seejärel riivsaias, siis veel kord muna-piimasegus ja riivsaias.
Pane 30 minutiks külma, et paneering kõveneks. Küpseta rohkes 160-kraadises õlis 8-10 minutit.
Kiievi kotletid
Kiievi kotleti kujunemislugu on pikk ja keeruline, ilmselt on tugev seos Vene õukondades töötanud Prantsuse kokkadega. See roog on leidnud oma kindla koha tänapäevases Ukraina köögis.
Kiievis usutakse, et retsept on pärit Continental-hotelli restoranist. Hotell avati Kiievi kesklinnas 1897. aastal ning see tegutses kuni 1941. aastani, mil see sõjategevuse käigus hävines.