Kartulikroketid

Kartulikroketid on efektsed lisandid pidulikul lõunasöögil. Kasuta püree jaoks mõeldud muredaid kartuleid. Kroketid maitsevad kõige paremini kohe pärast valmistamist.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg keedetud kartulit

2 tk muna

40 g võid

3 sl nisujahu

1.5 tl soola

1-2 dl riivsaia

küpsetamiseks õli

Valmistamine

Koori kartulid ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Püreesta kuumalt. Sega hulka munakollased (munavalged jäta paneerimiseks), sulavõi ja pool jahust. Maitsesta soolaga ja lase pisut jahtuda.
Vormi püreest 3 cm läbimõõduta kuulikesed, veereta neid jahus, kasta munavalgesse ja paneeri riivsaias.
Küpseta õlis 3-4 minutit, kuni kroketid on helepruunid.

Pereköögi retsept (11/2003 Pidulikud lõunad)
LISA KOMMENTAAR

Anon
postitatud 21.03.2013 18:46

Tegin äsja. Ei tulnud välja. Püree jäi liiga vedel, lagunes nii pallide vormimisel kui ka pärast fritüüris ära. Lõppkokkuvõttes tegin kroketid tavalisest kartulipüreest, kus sees oli ainult veidi piima ja võid. Sai hästi vormida ning küpsesid maitsvaks. Arvan, et muna peaks retseptist ära jätma, see ajas püree vahule ning peale jahtumist vedelaks.

Egle
postitatud 29.11.2017 09:00

Min olen teinud ka neid, kuid samuti ilma munata. Olen lisanud veel ka riivjuustu kuid ei küpseta mitte fritüüris vaid ikka pannil.

Miina
postitatud 10.01.2023 18:04

Ei tulnud samuti välja, taigen liiga vedel, lisasin juurde jahu. Kahjuks maitseb kogu püree nüüd nagu jahu ja endiselt ümaraks rullida ei saa.