Kartulikroketid on efektsed lisandid pidulikul lõunasöögil. Kasuta püree jaoks mõeldud muredaid kartuleid. Kroketid maitsevad kõige paremini kohe pärast valmistamist.
Koori kartulid ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Püreesta kuumalt. Sega hulka munakollased (munavalged jäta paneerimiseks), sulavõi ja pool jahust. Maitsesta soolaga ja lase pisut jahtuda.
Vormi püreest 3 cm läbimõõduta kuulikesed, veereta neid jahus, kasta munavalgesse ja paneeri riivsaias.
Küpseta õlis 3-4 minutit, kuni kroketid on helepruunid.
Pereköögi retsept (11/2003 Pidulikud lõunad)
Tegin äsja. Ei tulnud välja. Püree jäi liiga vedel, lagunes nii pallide vormimisel kui ka pärast fritüüris ära. Lõppkokkuvõttes tegin kroketid tavalisest kartulipüreest, kus sees oli ainult veidi piima ja võid. Sai hästi vormida ning küpsesid maitsvaks.
Arvan, et muna peaks retseptist ära jätma, see ajas püree vahule ning peale jahtumist vedelaks.
Kartulikroketid
Kartulikroketid on efektsed lisandid pidulikul lõunasöögil. Kasuta püree jaoks mõeldud muredaid kartuleid. Kroketid maitsevad kõige paremini kohe pärast valmistamist.