Kotletid ulukilihast

Maitsvaid kotlette saab teha põdra- ja metskitselihast valmistatud hakklihast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g hakitud põdraliha või metskitseliha

vajadusel seapekki

100 g saia

1 muna

2 toorest kartulit

2 sibulat

soola ja musta pipart

praadimiseks võid

Valmistamine

Kata saiaviilud veega ja jäta hetkeks pehmenema.

Tükelda pekk hästi väikesteks kuubikuteks. Kui kasutad noore metslooma liha, võid peki välja jätta. Vanema looma liha jääb ilma pekita liiga tuim.

Riivi kartulid ja haki sibulad, sega hulka hakkliha. Lisa muna ja leotatud saiaviilud ning sega ühtlaseks tainaks. Vormi sellest käte vahel kotletid ja prae pannil või sees mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Nipid ja soovitused:

  • Vältimaks keeritsussi nakkust, peab väga hoolikalt kontrollima metssea-, ilvese-, karu- ja mägraliha - need peavad olema enne söömist kindlasti kuumtöödeldud. Sel põhjusel ei sobi nimetatud ulukite liha ka hakk-kotlettide ja šašlõki valmistamiseks, rääkimata toorelt söömisest.

Pereköögi retsept (jaanuar 2002, Jahimehe eri), pildi tegi Nami-Nami kasutaja Sonera

LISA KOMMENTAAR

soffi
postitatud 13.10.2013 13:25

kui põdrahakklihale lisada riivitud porgandit või peeti, tulevad kotletid eriti mahlased, samuti olen lisanud purustatud küüslauku....

LG
postitatud 03.09.2018 19:02

Järgisin retsepti, midagi ei lisanud ega jätnud ära. Pere sõi ja kiitis :)