Tükelda pekk hästi väikesteks kuubikuteks. Kui kasutad noore metslooma liha, võid peki välja jätta. Vanema looma liha jääb ilma pekita liiga tuim.
Riivi kartulid ja haki sibulad, sega hulka hakkliha. Lisa muna ja leotatud saiaviilud ning sega ühtlaseks tainaks. Vormi sellest käte vahel kotletid ja prae pannil või sees mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Nipid ja soovitused:
Vältimaks keeritsussi nakkust, peab väga hoolikalt kontrollima metssea-, ilvese-, karu- ja mägraliha - need peavad olema enne söömist kindlasti kuumtöödeldud. Sel põhjusel ei sobi nimetatud ulukite liha ka hakk-kotlettide ja šašlõki valmistamiseks, rääkimata toorelt söömisest.
Pereköögi retsept (jaanuar 2002, Jahimehe eri), pildi tegi Nami-Nami kasutaja Sonera.
Kotletid ulukilihast
Maitsvaid kotlette saab teha põdra- ja metskitselihast valmistatud hakklihast.