100 g kooritud mandleid
150 g sarapuupähkleid
120 g pekanipähkleid
100 g kuivatatud viigimarju
100 g kuivatatud datleid
100 g kuivatatud papaiat tükkidena
100 g kuivatatud ananassi tükkidena
100 g rosinaid
2 dl fariinsuhkrut
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl ingveripulbrit
4 suurt muna
0.5 dl konjakit
Kaunistuseks:Haki mandlid ja pähklid noaga jämedalt. Lõika datlid ja viigimarjad kääridega tükkideks. Sega koos puuviljadega kausis. Lisa suhkur, jahu, ingver ja küpsetuspulber. Viimasena lisa konjak ja kergelt klopitult munad.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 1,5-liitrisesse keeksivormi.
Küpseta 175-kraadise ahju allosas umbes 1 tund ja 15 minutit, kontrolli küpsust puutikuga.
Lase koogil vormis jahtuda. Kummuta alusele ja kaunista tuhksuhkruga. Lõika kook terava noaga viiludeks.
Retsept on soome ajakirjast Herkkutori (Jouluisen makeaa: Italialainen jouluvieraanvara). Juuresoleva foto tegi Sille Vadi.
Õigupoolest ei ole see minu jaoks päris keeks, sest too peaks minu meelest tainasem olema, selles küpsetises on tainast vaid niipalju, kui puuviljade-pähklite kooshoidmiseks vaja läheb. Aga tulemus ei ole sellegipoolest liiga kuiv. Mulle meeldis igatahes päris hästi.
see on küll ikka päris hea proovisin järele aga proovige ka tavalist jõulukeeksi proovige ka teie siis saate teada mis on oma tehtud asi
Itaalia jõulukeeks
Säilib jahedas edukalt mitu nädalat.