1 kg punaseid paprikaid
1 kg tomateid
3-4 Jalapeñot
1,5 dl kontsentreeritud tomatipastat
1 suur sibul
3-4 küüslauguküünt
1 sl suhkrut
1 sl magusat paprikapulbrit
sorts õli
soola ja musta pipart
poole sidruni mahl
Pane paprikad ja Jalapeñod ahjuplaadile ja rösti 200-kraadises ahjus, kuni paprikad-tšillid hakkavad veidi pruunistuma. Pane röstitud paprikad ja Jalapeñod kaussi ja kata kauss toidukilega. Kui paprikad on jahtunud, siis koori ja eemalda seemned.
Lõika tomatitele väike ristike ja kasta keeva vette, tõsta välja ja koori.
Haki tomatid. Haki sibul peenelt. Purusta küüslauk noaseljaga ja haki.
Kuumuta paksupõhjalises potis väheke õli ja hauta seal sibul ning küüslauk klaasjaks. Lisa hakitud tomatid, tomatipasta ning suhkur ja paprikapulber. Maitsesta soola ja pipraga ja hauta madalal kuumusel, kuni segu pakseneb.
Lisa väiksemaks lõigatud paprikad, peeneks hakitud Jalapeñod ja sidrunimahl. Hauta veel u 10 minutit. Maitsesta vajadusel veel soola, suhkru ja pipraga.
Tõsta keedus steriliseeritud purkidesse ja kaaneta steriliseeritud kaantega. Hoia jahedas ja pimedas.
Retsept ja foto: Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Ostsin purgitäie Ilse letšot Saue kohvikutepäeval Ilse hoovikohvikust kaasa ja purgist jagus täpselt üheks õhtuks, sõime mehega lihtsalt põhitoidu kõrvale ära. Nii maitsev oli!
Röstitud paprika mulle väga maitseb ja niimoodi letšo sees on nagu kaks ühe hoobiga :) Tõesti väga maitsev ja kui tavalist letšot kasutan üldiselt muude toitude maitsestamiseks, siis seda võib tõesti otse purgist niisama süüa. Ainult et paprikate koorimine on üks aeganõudev töö.
Röstitud paprika letšo
Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa lemmikletšo, veidi teravapoolne.