Kukeseenepirukas

Kukeseenetäidisega lehttainapirukas sobib hästi koos rohelise salati ning veiniga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g lehttainast

Täidis:

500 g kukeseeni

1 suurem sibul

200 g riivitud juustu

praadimiseks õli või võid

Kate:

2 muna

2 dl 10% rõõska koort e. kohvikoort

veidi riivitud muskaatpähklit

soola

Valmistamine

Rulli lehttainas lahti ja aseta ahjuplaadile (u 30x35 cm) nii, et selle servad oleksid tainaga kaetud. Taina eelküpsetamiseks aseta sellele kuivatatud herned või oad. Küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit.

Eelküpsetamine muudab põhja ahvatlevalt krõbedaks ega lase tainal liigselt kerkida.

Samal ajal haki sibul ja tükelda kukeseened. Prae pannil väheses õlis või võis kergelt läbi.

Kui põhi on kuldkollane, eemalda herned või oad. Puista tainale riivitud juust, seejärel ühtlaselt kukeseene- ja sibulasegu.

Klopi munad lahti, lisa rõõsk koor ja maitseained. Vala kate täidisele ning küpseta 200-kraadises ahjus kuldkollaseks. Lase pirukal pisut jahtuda ja serveeri.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille. 

LISA KOMMENTAAR

maire
postitatud 21.08.2008 09:01

Tõeliselt hea pirukas tuli. Ainult ise lisasin juurde soola ja pitsamaitseainet. Tasub kindlasti küsetamist!

Tiramiiiisu
postitatud 28.06.2010 11:21

Väga maitsev pirukas! Küpsetasin 200 C juures.

Hexy
postitatud 25.07.2016 08:32

Maitsev pirukas!

Pille
postitatud 03.08.2017 23:19

Väga mõnus kukeseenepirukas, jahtunult paremgi.

Pille
postitatud 13.07.2024 15:46

Tolle korra pilt ka:

Airikas
postitatud 08.08.2020 12:17

Väga maitsev pirukas. Ma lisasin juurde veidi eelpraetud peekonit ja suvikõrvitsat. Kõik sõid ja kiitsid. Läheb kindlasti kordamisele.

Loyya
postitatud 06.09.2021 23:16

Super hea! Teen kindlasti veel:)

Pille
postitatud 13.07.2024 15:45

Selle hooaja esimene kukeseenepirukas valmis just selle retsepti järgi: