500 g lehttainast
Täidis:500 g kukeseeni
1 suurem sibul
200 g riivitud juustu
praadimiseks õli või võid
Kate:2 muna
2 dl 10% rõõska koort e. kohvikoort
veidi riivitud muskaatpähklit
Rulli lehttainas lahti ja aseta ahjuplaadile (u 30x35 cm) nii, et selle servad oleksid tainaga kaetud. Taina eelküpsetamiseks aseta sellele kuivatatud herned või oad. Küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit.
Eelküpsetamine muudab põhja ahvatlevalt krõbedaks ega lase tainal liigselt kerkida.
Samal ajal haki sibul ja tükelda kukeseened. Prae pannil väheses õlis või võis kergelt läbi.
Kui põhi on kuldkollane, eemalda herned või oad. Puista tainale riivitud juust, seejärel ühtlaselt kukeseene- ja sibulasegu.
Klopi munad lahti, lisa rõõsk koor ja maitseained. Vala kate täidisele ning küpseta 200-kraadises ahjus kuldkollaseks. Lase pirukal pisut jahtuda ja serveeri.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Tõeliselt hea pirukas tuli. Ainult ise lisasin juurde soola ja pitsamaitseainet. Tasub kindlasti küsetamist!
Väga maitsev pirukas! Küpsetasin 200 C juures.
Maitsev pirukas!
Väga mõnus kukeseenepirukas, jahtunult paremgi.
Väga maitsev pirukas. Ma lisasin juurde veidi eelpraetud peekonit ja suvikõrvitsat. Kõik sõid ja kiitsid. Läheb kindlasti kordamisele.
Super hea! Teen kindlasti veel:)
Selle hooaja esimene kukeseenepirukas valmis just selle retsepti järgi:
Kukeseenepirukas
Kukeseenetäidisega lehttainapirukas sobib hästi koos rohelise salati ning veiniga.