Jõulumaitseline pohlakeeks

Keeks, mis maitseb nagu mahlane piparkook. Pohlad (võid kasutada ka jõhvikaid) hoiavad keeksi muredana mitu päeva, kui seda õhukindlas karbis või fooliumis hoida.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 muna

2 sl tumedat siirupit

2 dl fariinsuhkrut

1 dl 35% rõõska koort

125 g sulatatud võid

1 tl jahvatatud kaneeli

1 tl jahvatatud kardemoni

1 tl ingveripulbrit

0.5 tl nelki

3.5 dl nisujahu

1 tl söögisoodat

2 dl (külmutatud) pohli või jõhvikaid

Glasuur:

1.5 dl tuhksuhkrut

1 munavalge

1 sl sidrunimahla

Kaunistuseks:

pohli

tuhksuhkrut

Valmistamine

Klopi kausis munad lahti. Lisa siirup, fariinsuhkur, vahustamata rõõsk koor ja sulatatud või.

Sega omavahel kõik kuivad ained (kaneel, kardemon, ingver, nelk, jahu, sooda) ja lisa muna-suhkrusegule. Viimasena sega juurde pohlad.

Tõsta tainas võitatud ja jahuta ülepuistatud keeksivormi. Küpseta 160-kraadises ahjus 55 minutit.

Jahuta veidi ja kummuta keeks metallrestile tahenema.

Glasuuri valmistamiseks sega tuhksuhkur, munavalge ja sidrunimahl. Nirista glasuur jahtunud keeksile.

Puista üle tuhksuhkruga ja kaunista pohladega.

Nipid ja soovitused:

  •  Kui kasutad külmutatud marju, siis lisa need tainasse külmunult.

Loe veel:

Angeelika Kangi retsept ilmus ajakirjas Oma Maitse (detsember 2008), testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova

LISA KOMMENTAAR

Pisi-Pisi
postitatud 29.12.2008 19:01

Tegin jõululauale seda pohlakeeksi (minul olid küll jõhvikad). Söödi ja kiideti :)

Pille
postitatud 05.09.2017 22:05

Pisi-Pisi saadetud foto:

Kaare
postitatud 05.09.2017 18:49

Keeks jäi mahlane ja maitses hästi!