Kabatšokihoidis

Purki pistetud kabatšokisalat.

Kogus
3 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 kg kabatšokki

8 sl õli

4 küüslauguküünt

200 g porgandit

4 sibulat

1.2 kg tomatit

5 paprikat

3 hapukat õuna

peterselli

tilli

1 tl musta pipart

2 sl suhkrut

4 sl soola

1 purustatud loorberileht

2 sl 30%list äädikat

Valmistamine

Koori kabatšokid ja lõika 1x1 cm suurusteks kuubikuteks. Prae need pannil õlis.

Purusta küüslauguküünedd ja riivi porgandid peenema riiviga.

Tükelda õunad, paprikad, tomatid ja sibulad.

Pane kõik ained potti ja keeda tasasel tulel 1-1,5 tundi.

Pane salat kuumalt eelnevalt kuumutatud purkidesse.

Pereköögi retsept (august 2000).

LISA KOMMENTAAR

hälis
postitatud 04.08.2011 18:42

Tegin ka seda salatit ja ma arvan et suhkrut võinuks nagu veidi rohkem olla ja sibula oleks ka võinud eelnevalt õlis ära hautada pool pehmeks. Aga muidu oli kõik hea! Kabatsokist võik siin rohkem retsepte olla!

Mai
postitatud 31.08.2015 19:57

Väga hea! Ääädikat ehk võiks pisut vähem olla, aga see on maitse asi. Igaks juhuks hautasin pisut sibulaid ja küüslauku. Ei keetnud kõike soovitavat tundi, näis, kuis säilib. Soojalt oli igatahes tsipake krõmps ja nauditav.

kaiv@hot.ee
postitatud 08.09.2024 17:08

1,5 h, kas see pole jube kaua? Kõik asjad keevad ju lödiks ja pärast on mingi püree?

Pille
postitatud 09.09.2024 09:09

Kaiv, Pereköögi retseptis oli selline aeg ette antud. Ma usun, et poolteist tundi pole vajalik, aga tunnike tasasel tulel omas mahlas (vedelikku ju pole lisatud) võib täitsa ära kuluda.

kaiv@hot.ee
postitatud 14.09.2024 11:46

Katsetasin. Maitse sai üsna hea, aga tekstuuri poolest, nagu karta oligi, üks plöga. Siin polnud mitte midagi krõmpsu.