2 kg kabatšokki
8 sl õli
200 g porgandit
4 sibulat
1.2 kg tomatit
5 paprikat
3 hapukat õuna
1 tl musta pipart
2 sl suhkrut
4 sl soola
1 purustatud loorberileht
2 sl 30%list äädikat
Koori kabatšokid ja lõika 1x1 cm suurusteks kuubikuteks. Prae need pannil õlis.
Purusta küüslauguküünedd ja riivi porgandid peenema riiviga.
Tükelda õunad, paprikad, tomatid ja sibulad.
Pane kõik ained potti ja keeda tasasel tulel 1-1,5 tundi.
Pane salat kuumalt eelnevalt kuumutatud purkidesse.
Pereköögi retsept (august 2000).
Tegin ka seda salatit ja ma arvan et suhkrut võinuks nagu veidi rohkem olla ja sibula oleks ka võinud eelnevalt õlis ära hautada pool pehmeks. Aga muidu oli kõik hea! Kabatsokist võik siin rohkem retsepte olla!
Väga hea! Ääädikat ehk võiks pisut vähem olla, aga see on maitse asi. Igaks juhuks hautasin pisut sibulaid ja küüslauku. Ei keetnud kõike soovitavat tundi, näis, kuis säilib. Soojalt oli igatahes tsipake krõmps ja nauditav.
1,5 h, kas see pole jube kaua? Kõik asjad keevad ju lödiks ja pärast on mingi püree?
Kaiv, Pereköögi retseptis oli selline aeg ette antud. Ma usun, et poolteist tundi pole vajalik, aga tunnike tasasel tulel omas mahlas (vedelikku ju pole lisatud) võib täitsa ära kuluda.
Katsetasin. Maitse sai üsna hea, aga tekstuuri poolest, nagu karta oligi, üks plöga. Siin polnud mitte midagi krõmpsu.
Kabatšokihoidis
Purki pistetud kabatšokisalat.