400 g kohafileed või vimba
1-2 sibulat
2 laimi
1 sidrun
1 tl kergelt purustatud roseepipart
1 tl kergelt purustatud rohelist pipart
0.5 dl kvaliteetset õli
maitse järgi soola
Lõika kohafilee ja sibulad õhukesteks viiludeks.
Sega värskelt pressitud laimi- ja sidrunimahl pipra ja õliga. Kalla segu kala- ja sibulaviiludele.
Lase paar tundi maitsestuda, kuni kala on läbipaistva värvuse asemel heledaks muutunud.
Serveeri eelroana rukkileiva ja värskete kartulitega.
Parimaid värske kala toite mida sööönud - kuigi jah, ei tea kuidas selle tegemisega Euroopas on. Peruus, kus see rahvustoiduks on, igatahes tuleb see asi ikka väga hea.
Retseptis seda kirjas pole, aga serveerimisel lisaks mina isiklikult terakese soola. Ja megahea* on kui leivale või saiale panna kõigepealt viilud küpsest avokaadost ja siis sinna peale hapukas kala, muahh.
Päris ceviche see siiski ei ole, sest sinna õli ei panda aga väga maitsev sai. Mul oli kalaks väike kilone vimb ja tunniga juba küpses hästi läbi ja sai väga maitserohke. Pildil on just küpsema pandud kala, valmis toit näeb heledam välja ja veelkord- maitseb suurepäraselt.
Koha laimimarinaadis
ehk ceviche on Peruu köögist pärit viis kala "küpsetamiseks". Koha asemel sobib kasutada ka vimba.