Frikadellipilaff

Hakklihapallikestega pilaff, kus koostises on ka õuna ja porgandit.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Frikadellid:

350 g kodust või veisehakkliha

1 riivitud sibul

1 muna

soola ja musta pipart

praadimiseks õli

Lisaks:

veidi õli

4 dl vett või puljongit

170 g sõmerat riisi (u 2 dl)

1 suur porgand

1 hapu õun

hakitud peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sega hakkliha, muna, riivitud sibul ja maitseained sitkeks massiks. Vormi märgade kätega väikesed frikadellid. Kuumuta paksupõhjalises potis või kõrgete äärtega pannil õli ning prae lihapallid ümberringi kuldpruuniks.

Lisa pestud ja nõrutatud riis, puljong/vesi, hakitud õun ja jämedalt riivitud porgand. Maitsesta kergelt. Sega õrnalt läbi ja lase uuesti keema tõusta. Kata toit kaanega ja hauta tasasel tulel umbes 20 minutit. Maitsesta parajaks ja serveeri. 

Idee on ajakirjast Nõukogude Naine (1/1984), aga mugandatud.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 27.10.2010 16:16

Lastele maitses väga! Muidugi ei tohinud neile öelda, et õuna oli sisse pandud. Mulle ka maitses, teinekordki võib jälle teha!

Kirsike
postitatud 20.09.2015 19:14

Pilt ka: