Vürtsikilud

Antud kogusest saab pooleliitrise kaanega purgitäie vürtsiräimi või -kilu.

Kogus
5 dl
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g värskeid räimi või kilusid

1 tl jahvatatud musta pipart

1 tl jahvatatud vürtspipart

0.5 tl purustatud nelki

0.3 tl riivitud muskaatpähklit

0.5 tl jahvatatud kaneeli

0.25 tl ingveripulbrit

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

2 sl soola

1 tl suhkrut

2 loorberilehte

Valmistamine

Sega purustatud maitseained omavahel. Soola ja suhkru kogust võib maitse järgi muuta. Puista klaaspurgi põhjale üks loorberileht ja õhuke kiht maitseainesegu. Lao tihedalt peale kiht kilu või räime, kõhud ülespidi, siis jälle kiht maitseaineid jne.

Nii täida purk lõpuni. Kõige peale taas loorberileht.

Retsept ilmus kunagi ajalehes Postimees. Triinu Laanemäe kommentaar:
Sööjad, kellele meeldib värske kala maitse, maiustavad purgi kallal juba kolme tunni pärast. Ühe ööpäeva jooksul saab vürtsiräim või -kilu kindlasti söömiskõlbulikuks. Külmkapis säilib kalapurk vähemalt paar nädalat. Järelejäänud maitsestamissegu saab järgmisel korral uuesti kasutada.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja ILSE.

LISA KOMMENTAAR

tannu
postitatud 26.01.2010 14:05

lihtsam on panna peotäis soola ja peotäis kiluvürtsi..vb on hea aga liigapalju erinevaid maitseid!

Ilse
posted on 10.12.2017 10:59

Lihtsam pole alati parim ;)

Pille
postitatud 22.12.2014 18:20

Internetis jäi silma selline kommentaar: Meremehed räägivad, et kui kilul silm halliks läheb, võib süüa :)NULL

Ilse
postitatud 10.12.2017 09:49

Väga hea kilu sai. Eks vürtse võib omal soovil veel kohendada aga antud vürtsisegu oli väga lähedal harjumuspärasele vürtsikilule, mina panin ingverit sutsukese rohkem ja mulle meeldis väga.