Piperrada

Mõnus peekoni-tomatiroog Baskimaalt, mida siin serveeritakse hautises küpsetatud munadega. Sobib hästi brunch'ile või toekamaks hommikusöögiks!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

140 g toorsuitsupeekoni kuubikuid

1 hakitud punane sibul või tavaline sibul

3 hakitud erivärvilist paprikat

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

400 g purk konservitud purustatud tomateid või tükeldatud tomateid

soola ja musta pipart

4 muna

hakitud värsket basiilikut

Valmistamine

Pane toorsuitsupeekoni kuubikud ja sibul suurele praepannile. Prae segades umbes 7-8 minutit, kuni sibul kergelt pruunistub. 

Lisa paprikakuubikud, prae läbi. Siis sega juurde tomatipasta ja purustatud tomatid. Sega hoolega, maitsesta soola-pipraga. Kata pann kaanega ning hauta rooga mõõdukal kuumusel 10-15 minutit. 

Vajuta tomati-peekonisegu sisse 4 süvendit, löö igasse süvendisse muna. Hauta mune kaane all 5-6 minutit või kuni munad on piisavalt küpsenud. 

Puista peale basiilik ja serveeri kohe; kõrvale võid pakkuda krõbedat nisuleiba. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Dagmar U @ FB
postitatud 18.04.2015 15:37

täna sai järgi proovitud suurepärane vaheldus ning kõigile maitses! tänud retsepti soovitamast ja jagamast!