140 g toorsuitsupeekoni kuubikuid
1 hakitud punane sibul või tavaline sibul
3 hakitud erivärvilist paprikat
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
400 g purk konservitud purustatud tomateid või tükeldatud tomateid
soola ja musta pipart
4 muna
hakitud värsket basiilikut
Pane toorsuitsupeekoni kuubikud ja sibul suurele praepannile. Prae segades umbes 7-8 minutit, kuni sibul kergelt pruunistub.
Lisa paprikakuubikud, prae läbi. Siis sega juurde tomatipasta ja purustatud tomatid. Sega hoolega, maitsesta soola-pipraga. Kata pann kaanega ning hauta rooga mõõdukal kuumusel 10-15 minutit.
Vajuta tomati-peekonisegu sisse 4 süvendit, löö igasse süvendisse muna. Hauta mune kaane all 5-6 minutit või kuni munad on piisavalt küpsenud.
Puista peale basiilik ja serveeri kohe; kõrvale võid pakkuda krõbedat nisuleiba.
täna sai järgi proovitud suurepärane vaheldus ning kõigile maitses! tänud retsepti soovitamast ja jagamast!
Piperrada
Mõnus peekoni-tomatiroog Baskimaalt, mida siin serveeritakse hautises küpsetatud munadega. Sobib hästi brunch'ile või toekamaks hommikusöögiks!