Kohev kohupiimavorm

Salme Masso retseptiidee. Tavalisest kohupiimavormist eristab seda see, et kohupiima hulka on segatud lisaks munadele ka vanilliga maitsestatud piimakaste, mis teeb vormi õhulisemaks.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

60 g võid

2 sl nisujahu

3 dl piima

2-3 tl vanillisuhkrut

3 muna

100 g suhkrut

400 g kohupiima

100 g hoolikalt pestud rosinaid või hakitud sukaadi

näpuotsaga soola

Valmistamine

Pruunista jahu kergelt võis, lisa vanilliga segatud piim. Kuumuta veel 2-3 minutit.

Vahusta munakollased suhkruga, lisa läbihõõrutud kohupiim, rosinad või hakitud sukaad, veidi soola ja sega. Vala juurde eelnevalt valmistatud piimasegu ja lõpuks vahustatud munavalged.

Sega ettevaatlikult läbi, pane võitatud vormi ja küpseta 175kraadises ahjus, kuni vorm servadest lahti lööb.

Serveeri kisselli või mahlakastmega.

Retsept on Salme Masso (toim) raamatust "Kokaraamat" (1984). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

murakamari
postitatud 04.04.2008 18:55

Oh mind lolli - valasin keeksivormi (piklik, kandiline) ja see kerkis ahjus nii meeletult et osa voolas üle:(. Ühesõnaga soovitan jätta heldelt kerkimisruumi.

Itakene
postitatud 19.06.2010 22:24

Muutsin natuke retsepti ja asendasin 2 dl piima kookospiimaga. Lisasin vormi veel sidrunisukaadi ja kookoselaaste. Kerkis küll palju, kuid langes ahjust võttes kokku. Mulle meeldib, ainult väheke liiga magus.

Pille
postitatud 26.01.2016 15:48

Itakene on sellise pildi saatnud:

Kaare
postitatud 26.01.2016 15:21

Rosinaid ei pannud, kuna lastele ei meeldi. Kasutasin maitsestamata kohupiima ja minu arvates ei saanud liiga magus. Küpsetasin kandilises vormis (23x28) umbes 50 minutit, siis tundus valmis.

Saale
postitatud 15.12.2016 15:23

Lapsepõlve saunalaupäevade sümbol- emm pistis ahju ja isa võttis õigel ajal välja, kuni meie saunas käisime. Oh seda hõrku elamust! Siiani teen, mis siis, et suurelt jaolt endale, kuna pooled lapsed ei söö :)

Bosse
postitatud 09.01.2017 00:28

Olen Bosse:)