60 g võid
2 sl nisujahu
3 dl piima
2-3 tl vanillisuhkrut
3 muna
100 g suhkrut
400 g kohupiima
100 g hoolikalt pestud rosinaid või hakitud sukaadi
näpuotsaga soola
Pruunista jahu kergelt võis, lisa vanilliga segatud piim. Kuumuta veel 2-3 minutit.
Vahusta munakollased suhkruga, lisa läbihõõrutud kohupiim, rosinad või hakitud sukaad, veidi soola ja sega. Vala juurde eelnevalt valmistatud piimasegu ja lõpuks vahustatud munavalged.
Sega ettevaatlikult läbi, pane võitatud vormi ja küpseta 175kraadises ahjus, kuni vorm servadest lahti lööb.
Serveeri kisselli või mahlakastmega.
Retsept on Salme Masso (toim) raamatust "Kokaraamat" (1984). Pildi tegi Kaare.
Oh mind lolli - valasin keeksivormi (piklik, kandiline) ja see kerkis ahjus nii meeletult et osa voolas üle:(. Ühesõnaga soovitan jätta heldelt kerkimisruumi.
Muutsin natuke retsepti ja asendasin 2 dl piima kookospiimaga. Lisasin vormi veel sidrunisukaadi ja kookoselaaste. Kerkis küll palju, kuid langes ahjust võttes kokku. Mulle meeldib, ainult väheke liiga magus.
Rosinaid ei pannud, kuna lastele ei meeldi. Kasutasin maitsestamata kohupiima ja minu arvates ei saanud liiga magus. Küpsetasin kandilises vormis (23x28) umbes 50 minutit, siis tundus valmis.
Lapsepõlve saunalaupäevade sümbol- emm pistis ahju ja isa võttis õigel ajal välja, kuni meie saunas käisime. Oh seda hõrku elamust! Siiani teen, mis siis, et suurelt jaolt endale, kuna pooled lapsed ei söö :)
Olen Bosse:)
Kohev kohupiimavorm
Salme Masso retseptiidee. Tavalisest kohupiimavormist eristab seda see, et kohupiima hulka on segatud lisaks munadele ka vanilliga maitsestatud piimakaste, mis teeb vormi õhulisemaks.