Täidetud paprikad türgi moodi (biber dolmasi)

Hakklihaga täidetud ning tomatileemes hautatud paprikad.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 kollakat nn 'ungari' paprikat

Hakklihatäidis:

500 g taist hakkliha

1 suur sibul

1 dl paksu hapukoort

3 küüslauguküünt

1 tl soola

1 tl purustatud musta pipart

Hautisleem:

400 g konservitud purustatud tomateid

2 dl meelepärast puljongit

1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed

1 tl kuivatatud basiilikut

0.25-0.5 tl tšillipulbrit või -helbeid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Haki sibul ja küüslauk hästi peeneks, sega kausis toore hakklihaga. Lisa hapukoor, sool ja pipra ning klopi hakkmass hästi läbi.

Lõika paprikatel* varre poolt otsast kaaned pealt ja eemalda seemned. Täida ettevalmistet paprikakaunad tihedalt hakkmassiga, pane 'kaaned' peale tagasi.

Valmista tomatikaste. Selleks sega üsna madalas laias potis purustatud konservitud tomatid, puljong, ürdid ja tšillihelbed.

Laota peale hakkmassiga täidetud paprikad. Tõsta pott tulele ja kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, katta pott kaanega ning hauta kaane all umbes tund aega.

Serveeri valge nisuleiva või keedetud riisiga.

Nipid ja soovitused:

  • Võimaluse korral kasuta aromaatseid nn ungari paprikaid.
  • Türklased ei söö sealiha, nii et kohapeal kasutataks  siin veise- või lambahakkliha. Eestis võib muidugi ka väherasvasema seahakklihaga proovida.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Thredahlia blogist, pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa. 

LISA KOMMENTAAR

ilsu
postitatud 22.08.2010 07:14

Kui Türgi moodi, siis kindlasti ei kasutaks sea hakkliha:)