6 kollakat nn 'ungari' paprikat
Hakklihatäidis:500 g taist hakkliha
1 suur sibul
1 dl paksu hapukoort
1 tl soola
1 tl purustatud musta pipart
Hautisleem:400 g konservitud purustatud tomateid
2 dl meelepärast puljongit
1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed
1 tl kuivatatud basiilikut
0.25-0.5 tl tšillipulbrit või -helbeid
soola ja musta pipart
Haki sibul ja küüslauk hästi peeneks, sega kausis toore hakklihaga. Lisa hapukoor, sool ja pipra ning klopi hakkmass hästi läbi.
Lõika paprikatel* varre poolt otsast kaaned pealt ja eemalda seemned. Täida ettevalmistet paprikakaunad tihedalt hakkmassiga, pane 'kaaned' peale tagasi.
Valmista tomatikaste. Selleks sega üsna madalas laias potis purustatud konservitud tomatid, puljong, ürdid ja tšillihelbed.
Laota peale hakkmassiga täidetud paprikad. Tõsta pott tulele ja kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, katta pott kaanega ning hauta kaane all umbes tund aega.
Serveeri valge nisuleiva või keedetud riisiga.
Retsept on mugandatud Thredahlia blogist, pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Täidetud paprikad türgi moodi (biber dolmasi)
Hakklihaga täidetud ning tomatileemes hautatud paprikad.