Tomati-juustupirukas

See on tõelistele juustusõpradele. Riivitud juustu leidub nii pirukapõhjas kui ka täidises, lisaks on täidises veel kodujuustu.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

100 g võid

150 g nisujahu

0.5 tl küpsetuspulbrit

50 g riivitud juustu

3 sl külma vett

Täidis:

200 g (maitsestatud) kodujuustu

0.5 dl 10% rõõska koort

1.5 dl riivitud tugevamaitselist juustu

1 tl kuivatatud punet

0.5 tl soola

purustatud musta pipart

1 muna

Peale:

4 viilutatud tomatit

Valmistamine

Valmista tainas: sega omavahel pehme või, jahu, küpsetuspulber ja riivitud juust. Lisa vesi. Suru tainas võitatud 24 cm või 26 cm läbimõõduga pirukavormi ja eelküpseta umbes 10 minutit 200-kraadises ahjus.

Sega täidiseained ja kalla eelküpsetatud põhjale. Kata tomativiiludega.

Küpseta veel umbes 25 minutit, kuni täidis on hüübinud ja kaunilt kuldne.

Soome Ruokamaailma retsept (Makujen Maailma: Tomaatti-juustopiiras). Stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

CarpeDiem
postitatud 08.06.2010 14:13

Retsepti lugedes hämmastas mind tainasse mineva rasvaine kogus ja vähendasin seda pisut, aga sellegipoolest sai pirukapõhi (mis on see-eest küll väga õhuke) minu maitsele liiga rasvane.

Pille
postitatud 13.08.2019 16:45

CarpeDiemi foto:

Pille
postitatud 13.08.2019 17:00

Ja veel - tuunisime tainast nii, et nüüd on see vähem rasvane ja peaks maitsema kõigile :)

Kaare
postitatud 13.08.2019 13:10

Maitsev ja mahlane pirukas!

Martiina
postitatud 17.08.2019 12:44

Mõnus tomatine pirukas :)