100 g võid
150 g nisujahu
0.5 tl küpsetuspulbrit
50 g riivitud juustu
3 sl külma vett
Täidis:200 g (maitsestatud) kodujuustu
0.5 dl 10% rõõska koort
1.5 dl riivitud tugevamaitselist juustu
1 tl kuivatatud punet
0.5 tl soola
purustatud musta pipart
1 muna
Peale:4 viilutatud tomatit
Valmista tainas: sega omavahel pehme või, jahu, küpsetuspulber ja riivitud juust. Lisa vesi. Suru tainas võitatud 24 cm või 26 cm läbimõõduga pirukavormi ja eelküpseta umbes 10 minutit 200-kraadises ahjus.
Sega täidiseained ja kalla eelküpsetatud põhjale. Kata tomativiiludega.
Küpseta veel umbes 25 minutit, kuni täidis on hüübinud ja kaunilt kuldne.
Soome Ruokamaailma retsept (Makujen Maailma: Tomaatti-juustopiiras). Stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Retsepti lugedes hämmastas mind tainasse mineva rasvaine kogus ja vähendasin seda pisut, aga sellegipoolest sai pirukapõhi (mis on see-eest küll väga õhuke) minu maitsele liiga rasvane.
Ja veel - tuunisime tainast nii, et nüüd on see vähem rasvane ja peaks maitsema kõigile :)
Maitsev ja mahlane pirukas!
Mõnus tomatine pirukas :)
Tomati-juustupirukas
See on tõelistele juustusõpradele. Riivitud juustu leidub nii pirukapõhjas kui ka täidises, lisaks on täidises veel kodujuustu.