600-700 g sea liblikfileed või seljakarbonaadi vms
praadimiseks võid
soola ja musta pipart
6 sl head majoneesi
4-5 keskmise suurusega sibulat
6 viilu juustu või ca 100 g riivitud juustu
veidi kuuma vett
Lõika liha kuueks umbes 1 cm viiluks, tambi lihahaamriga veidi õhemaks. Maitsesta lihalõigud mõlemalt poolt soola ja pipraga.
Kuumuta praepannil või, lisa lihalõigud (vajadusel jaokaupa) ja prae mõlemalt poolt mõõdukal kuumusel kuldpruuniks.
Tõsta lihalõigud paraja suurusega ahjuvormi kenasti üksteise kõrvale. Määri igale lihalõigule lusikatäis majoneesi.
Lõika sibulad viiludeks, prae pannil umbes 5-6 minutit, kuni sibul pehmenema hakkab (vajadusel lisa veidi õli). Jaota praetud sibulad lihalõikudele. Kalla ahjuvormi nii palju kuuma vett, et põhi oleks kergelt kaetud (täpne kogus oleneb vormi suurusest).
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Nüüd tõsta igale lihalõigule üks juustuviil ning pane ahju veel 5 minutiks, kuni juust on sulanud.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Sai väga hea!
meie pere firmaroog juba aastaid erinevates variatsioonides - nt võib peale panna seeni või tomateid või mõlemaid, teha ka kanafileega - saab lahjem :)
Olen teinud ja väga maitsev.
No, tere talv! Ja mina olen seda ise aretanud, teadmata, et mind konnasöödikute retsepti poole kisub! Mina vaid ei praadinud eelnevalt ei liha ega ka sibulat, vaid lihtsalt ladusin sibularattad läbiklopitud possulihale, siis suure supilusikatäie majuoeesi (viimasel ajal Salvesti mädarõikaga majoneesi) ja katsin vormi alguses fooljumiga, poole kõpsetamise pealt võtsin selle ära, et pruunistaks ka nats. 180 kraadi juures 40 min ja pärast lisanud juustu, jätsin veel ahju iseenese tarkusest hauduma! Vee asemel aga kasutasin ma piima ja koore segu. :)
Tubli !
Mina teene seda head kuradipraadi nii. Kõige parajam ports,arvesta inimese kohta seakaelakarbonaadi 120 gr.tambi ära,prae kuumal pannil kahelt poolt pruuniks ,peale soola,lihaüldmaiseainet ja pipart.Pane ahju plaadi peale.Pannil pruunista veel mugul sibul ja aseta liha peale,siis majonees ja juust.Plaadi põhja peale vala ka vett,et pärast oleks natuke maitsvat kastet.Küpseta ahjus seni,kubi juust sulanud ja vaäga hea praad.Serveerimisel raputa juustu peale paprika pulbril,et oleks ka silmadel kena vaadata.Serveeri prae kartuli ja toorsalatiga.Lihtne ja maitsev!
Liha valmistasin Nami-Nami retseptikogu juhiste järgi...Pisikese omapoolse tuuninguga ikka :) Meil oli eile poes soodushinnaga kooremarinaadis liha ja võtsin selle ning soola ja pipra asemel lisasin Santa Maria Chilli Explosion maitseainet :) Järgmisel korral lisan rohkem ;) Kastmes kasutasin vee asemel kermaviili /hapukoore ja piima segu :) Täitsa mõnus sai :) Aga tehnoloogia koha pealt ajasin näpuga järge :P
<p>Olen teinud seda rooga natuke teisiti. Esiteks kasutan alati punaseid sibulad, need on küpsetades hõrgumad (magusamad ja lähevad kiiremini pehmeks).</p> <p>Teiseks ei määri ma algul lihastükke majoneesiga nagu selles retseptis jaid BBQ kastmega. Majoneesi ja riivitud juustu segu läheb lihale kõige lõpus.</p> <p>Minu retsept näeb välja selline. Kõigepealt viskan maitsestatud lihalõigud hästi kuumale pannile ja küpsetan neid igast küljest täpselt nii palju et mahlad kinni jääks. Seejärel panen lihad ahjuplaadile ja iga lihalõik saab ka päris korraliku sibulamütsi peale. Nii küpsetan lihasid täpselt nii kaua, kui sibul on karamellistunud seejärel saab lihalõik peale omale majonnesi ja riivitudjuustu segu ning küpsetan kuni segu on saanud endale kerge kuldpruuni katte :)</p>
Tegin just eile ka seda, aga lisasin veel kirsstomateid. Mmmm, kui hää oli :)
Proovisin esimest korda teha suurt liharooga just kasutades seda retsepti, tõesti väga hea tuli. Kindlasti kasutan seda retsepti veel. :)
Väga maitsev liharoog!
Meil kutsutakse seda prantsusepraeks. Teeme looma sisefileest seda ja ei prae eelnevalt. Ahjuplaadil.
Imemaitsev!
See nii maitsev :)
Meie teeme seda pidevalt.
Mina panen juustu alla veel ananassi, supermaitsev!
Mõnus rammus ja ülimaitsev roog. Meespere kindel lemmik.
Ma praadisin šampinjoone ja panin sibulatega koos juustu katte alla.
Juba ammu plaanis. Juustu alla paneks ka tomatit. Sibula jätaks praadimata. Vbl marineeriks. Seened oleks ka hea mõte
Liha ja sibulad pruunistasin eelnevalt pannil. Ahjus hoidsin 35 min 180 kraadi, siis eemaldasin fooliumi ja veel 8 min. Prooviks lisasin neljale lõigule juurde seesamiseemneid, sobisid väga hästi. Juurde keedetud kartul, hapukoor, roheline sibul ja porgandiviilud. Väga hea sai! Head isu!
Sealiha prantsuse moodi
Tegelikult vist ikka pigem vene köögi roog, kui prantsuse köögi oma :) Mina tegin seda sealihast, ent kindlasti sobiks ka vasikaliha või isegi ulukiliha. Kõrvale sobivad keedetud kartulid.