6 viilu (röst)saia
150 g kodust või seguhakkliha (veis+siga)
50 g riivitud juustu (Mozzarella, Emmental, Cheddar)
1 muna
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1-2 tl kuivatatud münti
Sega kausis hakkliha, muna, riivjuust ja vürtsid omavahel hoolega.
Siis jaota hakklihasegu kuueks ja jaota/määri/suru saiaviiludele.
Küpseta 200-kraadises ahjus või kuumaõhufritüüris 15-20 minutit või kuni liha on läbi küpsenud ja pealt kenasti kuldne.
Võta ahjust/kuumaõhufritüürist välja ja serveeri kohe.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ma vist panin hakklihasegu liiga paksult, aga pere selle üle ei kurtnud :) Leivaks oli juuretisega peenleib, sobis hästi.
Printsessivõileib
Bulgaaria köögis kutsutakse printsessiks (Принцеси) hakkliha ja (kashkavali või sirene) juustuga kuuma võileiba, mida süüakse hommikusöögiks või vahepalana. Kodus on need tavalise saiaviilu suurused, tänavakohvikutes aga pikilõigu-suurused korralikud eined. Retsept on pärit umbes 1960ndatest.