Printsessivõileib

Bulgaaria köögis kutsutakse printsessiks (Принцеси) hakkliha ja (kashkavali või sirene) juustuga kuuma võileiba, mida süüakse hommikusöögiks või vahepalana. Kodus on need tavalise saiaviilu suurused, tänavakohvikutes aga pikilõigu-suurused korralikud eined.
Retsept on pärit umbes 1960ndatest.

Kogus
6 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 viilu (röst)saia

150 g kodust või seguhakkliha (veis+siga)

50 g riivitud juustu (Mozzarella, Emmental, Cheddar)

1 muna

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

1-2 tl kuivatatud münti

soola

Valmistamine

Sega kausis hakkliha, muna, riivjuust ja vürtsid omavahel hoolega. 

Siis jaota hakklihasegu kuueks ja jaota/määri/suru saiaviiludele. 

Küpseta 200-kraadises ahjus või kuumaõhufritüüris 15-20 minutit või kuni liha on läbi küpsenud ja pealt kenasti kuldne. 

Võta ahjust/kuumaõhufritüürist välja ja serveeri kohe. 

Loe veel:

  • Wikipedia andmeil serveeritakse "printsesse" tihti kas majoneesi, ketšupi, sinepi või lutenitsaga.

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 27.08.2025 22:11

Ma vist panin hakklihasegu liiga paksult, aga pere selle üle ei kurtnud :) Leivaks oli juuretisega peenleib, sobis hästi.