Lutenitsa

Lutenitsa on Bulgaarias levinud tšatni-laadne hoidis, mille põhikomponentideks on punane paprika ja tomat.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisategevused

Koostisosad

2 kg punast paprikat

1 kg küpseid tomateid

1 dl taimeõli

1 sl soola

1-2 tl suhkrut

Valmistamine

Pese paprikad ja tomatid. Valmista paprikad ette nende juhiste järgi ja koori tomatid nende juhiste järgi

Tükelda röstitud paprikad ja kooritud tomatid jämedalt, siis pane suurde potti. Lisa sool, suhkur ja õli. Kata pott kaanega ning hauta köögivilju keskmisel kuumusel 1,5-2 tundi, kuni köögiviljad on lagunenud ja kaste paksenenud. 

Tõsta pott tulelt, lase jahtuda. Jaota steriliseeritud purkidesse

Allikas, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 23.01.2018 15:11

Väga maitsev möks sai. Sobib hästi ka grillitud vorsti või liha kõrvale.