2 sl päevalilleõli
1 hakitud sibul
2 hakitud küüslauguküünt
2,5 cm jupp ingverijuurt riivituna
2 tükeldatud tomatit
0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit
300 g loputatud (poolitatud) punaseid läätsesid
400 ml väherasvast kookospiima
500 ml köögiviljapuljongit
1 õisikuteks lõigatud lillkapsas
50 g Cooks’ Ingredients tamarindipastat
4 väikest naan-leiba
0,5 tl vürtsköömneid
0,5 tl tšillihelbeid
8 värsket karrilehte või 1 sl kuivatatud karrilehti
Kuumuta 1 sl päevalilleõli suures potis. Lisa hakitud sibul, küüslauk ja ingver ja prae 5 minutit või kuni sibul on kuldne.
Lisa tükeldatud tomat ja kollajuur ning kuumuta mõned minutid. Sega aeg-ajalt ja kuumuta, kuni segu pakseneb.
Lisa läätsed, kookospiim ja puljong. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel 10 minutit.
Lisa lillkapsaõisikud ja hauta veel 10 minutit või kuni lillkapsas on küps.
Sega juurde tamarindipasta, maitsesta soola-pipraga.
Soojenda naanid vastavalt pakendi juhistele.
Kuumuta ülejäänud 1 sl õli väikesel praepannil. Lisa vürtsköömned, tšillihelbed ja karrilehed ja kuumuta 1-2 minutit, kuni seemned praksuma hakkavad. Kalla saadud vürtsiõli läätse-lillkapsasegule.
Serveeri koos naanidega.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Vürtsikas lillkapsas läätsedega
Mahedalt vürtsikas lillkapsas indiahõnguliste vürtsidega.