Bibimbap seentega

Bibimbap on aarmastatud Korea riisiroog. Siin on vegetaarne variant seentega. Kõrvale paku erinevaid lisandeid (retseptiviited leiad allpoolt).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g erinevaid värskeid seeni - nt

portobello seeni e. aasšampinjone või šampinjone või austerservikuid

4 portsjonit riisi

4 muna

1 sl õli

Marinaad:

2 sl jaapani sojakastet

1 sl suhkrut

2 tl seesamiõli

1 sl valget veini

2 riivitud küüslauguküünt

2 sl viilutatud talisibulat või rohelist sibulat

Serveerimiseks:

3 dl kimtšit

1 kogus marineeritud spinatit seesamiseemnetega (retsept siin)

1 kogus marineeritud idandeid (retsept siin)

1 kogus tšillikurke

fermenteeritud gochujang-tšillipastat

Valmistamine

Sega marinaadiained omavahel, lisa seened. Lase vähemalt 20 minutit maitsestuda. Siis prae seeni pannil tugeval kuumusel umbes 5 minutit. 

Keeda riis vastavalt pakendi juhistele. 

Prae muna õlis nn härjasilmaks ehk vaid ühelt poolt. 

Pane riis 4 kausi põhja, siis tõsta peale kimtši, marineeritud spinat seesamiseemnetega, marineeritud idandid ja tšillikurgid. Kõige peale tõsta härjasilma-muna. Serveerimisel tõsta juurde ka gochujang-tšillipastat. 

Nipid ja soovitused:

  • Gochujang-tšilli asemel võid segada kokku kastme ka niiviisi: 1 sl Sriracha, 1 sl misopastat, 1 sl mett

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR