300 g erinevaid värskeid seeni - nt
portobello seeni e. aasšampinjone või šampinjone või austerservikuid
4 portsjonit riisi
4 muna
1 sl õli
Marinaad:2 sl jaapani sojakastet
1 sl suhkrut
2 tl seesamiõli
1 sl valget veini
2 riivitud küüslauguküünt
2 sl viilutatud talisibulat või rohelist sibulat
Serveerimiseks:3 dl kimtšit
1 kogus marineeritud spinatit seesamiseemnetega (retsept siin)
1 kogus marineeritud idandeid (retsept siin)
1 kogus tšillikurke
fermenteeritud gochujang-tšillipastat
Sega marinaadiained omavahel, lisa seened. Lase vähemalt 20 minutit maitsestuda. Siis prae seeni pannil tugeval kuumusel umbes 5 minutit.
Keeda riis vastavalt pakendi juhistele.
Prae muna õlis nn härjasilmaks ehk vaid ühelt poolt.
Pane riis 4 kausi põhja, siis tõsta peale kimtši, marineeritud spinat seesamiseemnetega, marineeritud idandid ja tšillikurgid. Kõige peale tõsta härjasilma-muna. Serveerimisel tõsta juurde ka gochujang-tšillipastat.
Retsept siit.
Bibimbap seentega
Bibimbap on aarmastatud Korea riisiroog. Siin on vegetaarne variant seentega. Kõrvale paku erinevaid lisandeid (retseptiviited leiad allpoolt).