Spinat seesamiga

Blanšeeritud spinatile on maitseks lisatud sojakastet ja seesamiõli. Serveeri külmalt lisandina erinevate roogade juurde.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 õhukeselt viilutatud talisibul

u 2 l vett

200 g värsket spinatit

1 sl Jaapani sojakastet

1 sl seesamiõli

1 sl röstitud seesamiseemneid

Valmistamine

Lõika sibul õhukesteks viiludeks. 

Pane spinat suurde kaussi. Kalla peale keev vesi, sega läbi. Siis kurna ja loputa spinat jääkülmas vees. Kurna hoolega, pigista ka käte vahel kuivemaks.

Sega spinat ülejäänud ainetega. Lase 15 minutit maitsestuda enne serveerimist. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet. 
  • Võid spinati ka serveerimisele eelneval päeval valmis segada, aga seesamiseemned lisa siiski alles umbes 15 minutit enne serveerimist. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR